Nytt årshjul för hösten 2019

Så sommaren börjar närma sig sitt slut (i alla fall i kalendern, vädermässigt verkar det bli allt mer sommar över helgen som kommer!), och hösten närmar sig. Vad passar bättre än ett årshjul i Excel då?

I slutet av filmen delar jag också ut en rabattkod på mina företagskurser i Excel som jag håller – se klippet nedan för detaljer om detta!

Tyckte du det var ett bra tips?

Tror du någon mer har nytta av det? Dela med dig! Det är inte svårare än att trycka på någon av knapparna nedan!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Mejl

43 reaktioner på ”Nytt årshjul för hösten 2019”

 1. Hej David och tack för att du delar med dig av ditt årshjul. Perfekt för oss som inte är så snitsiga på excel själva. Nu undrar jag hur jag på ett smart sätt lägger till fler aktiviteter i en månad? Om jag tex har fem aktiviteter i januari. Mitt egna test gör att aktiviteten hamnar mellan januari och februari.
  Tacksam för tips!

  1. David Stavegård

   Ja, då får man ändra i den lilla stödtabellen till höger – det finns en siffra där som är 1 för de flesta raderna, och summan för varje månad ska bli fyra. Så om du har fem aktiviteter, så får det stå 0,8 för de raderna (0,8*5=4)!

   :: David

 2. Hej David,

  Jag gillar ditt årshjul men jag har en liten fråga….
  Är det möjligt att man kan göra ett årshjul med 52 veckor i en liten mellanring utanför månaderna och sedan den stora ringen? Har skall man då praktiskt gå till väga om man inte är jätte hajj på excel..
  /Hälsningar Helena

 3. Vilket bra hjul!
  Jag undrar hur jag gör för att rotera texten så att den stämmer med vinkeln i ”tårtbiten”?
  Mvh,
  Christina

 4. pernilla Colbrand

  vill gärna ha detta för att göra en tidslinje till ett årshjul. Skulle behöva utveckla med veckor nummer i en ring också.

 5. Dette årshjulet ser fantastisk ut. Jeg klarer derimot ikke å laste ned gjennom link som er delt over. Finnes det en ny link som fungerer eller er det noe jeg gjør galt?

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

På Stavegard.se används kakor för att löpande förbättra webbplatsen. Du väljer själv om du accepterar kakor. Klicka här för att läsa mer om detta.