Namnge celler automatiskt i Excel!

Det finns tillfällen då det är väldigt smart att namnge celler tycker jag. Men, ibland har man rätt många celler att namnge. Då finns det en riktig liten ”doldis” i Excel som kan vara till din hjälp!

Jag är ju lite nyfiken, brukar du använda dig av den här funktionen? Brukar du namnge celler på det här sättet? Kanske till och med använder du den automatiska funktionen? Berätta i en kommentar här nedanför!

Tyckte du det var ett bra tips?

Tror du någon mer har nytta av det? Dela med dig! Det är inte svårare än att trycka på någon av knapparna nedan!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Mejl

3 reaktioner på ”Namnge celler automatiskt i Excel!”

  1. Hej!
    Jag använder endast namngivna celler. Annars kan jag inte hålla ordning på vad det är jag gör. 🙂

    Ha en fin och bra dag

  2. Fredrik Yderhag

    Jag brukar använda den funktionen ganska regelbundet. Framför allt i kombination med indirekt funktionen när man har ett dokument som ska fyllas av verksamheter och underlätta valmöjligheterna.

  3. Hallå David, Namngivna celler ökar helt klart läsbarheten i formlerna, vilket annars är Excels stora Akilleshäl. Ett sak som händer då man namnger cellerna är emellertid att de inte blir lika tydligt markerade då man dubbelklickar i den underordnade cellen eftersom kryssen i hörnen försvinner. I ett stort beräkningsark kan detta också påverka läsbarheten då man ska försöka spåra ett fel.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

På Stavegard.se används kakor för att löpande förbättra webbplatsen. Du väljer själv om du accepterar kakor. Klicka här för att läsa mer om detta.