Make over eller redesign av en standardgraf i Excel

Dagens film utgår från en tänkt fruktaffär. “Federikas frukt”, och jag gör om en tråkig blå standardgraf i Excel och gör om den till något mer intressant. Man kan säga att jag skojjar till grafen lite. Inspirationen till hur jag jobbar fram grafen kom faktiskt från markisen utanför skyltfönstret på den här tänkta affären. (Men – filmen blev så lång att jag klippte bort den delen som handlade om varför jag designade grafen som jag gjorde!)

Du får här se hur man kan lägga till egna element som mjukar upp en befintlig graf, och jag visar också hur man kan lägga in grafiska element i närheten av grafen som gör att den blir “snyggare” och mindre standard. Genom att lägga in lite ikoner på slutet blir grafen mer som en “infographics” än ett vanligt stapeldiagram. Jag använder också ett litet “hack” för att runda hörnen på grafen.

Tyckte du det var ett bra tips?

Tror du någon mer har nytta av det? Dela med dig! Det är inte svårare än att trycka på någon av knapparna nedan!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Mejl

Nyfiken på fler tips i Excel? Här är till exempel tre:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

På Stavegard.se används kakor för att löpande förbättra webbplatsen. Du väljer själv om du accepterar kakor. Klicka här för att läsa mer om detta.