En mikrokurs om...

Hur flyttar du en Excel-lista in i Word?

Här lär du dig hur man går från en lång lista i Excel och får ut allt snyggt och prydligt i Word. Det kan handla om en lista över kunder som du vill skicka personligt utformade brev till, eller User Stories som du vill skiva ut, eller kanske svar på en enkät som du vill bearbeta i Word hellre än i små Excelrutor?

Jag går igenom precis hur du kan göra för att varje rad i Excelarket ska bli en ny sida i Word, så du kan skapa upp ett brev och få det ifyllt med ”Hej David” eller mottagaradressen eller vad det kan vara.

Kursen fokuserar på två exempel:
1. En Excel-lista med user stories som jag lyfter över till ett Word-dokument där de olika cellerna formateras olika i Word och allt passas in på en A5 så man lätt kan skriva ut det.
2. En kundlista i Excel där jag visar exakt hur man ska göra för att få ut adresserna till alla kunder på rätt ställe i Worddokumentet och att brevet börjar med ”Hej <namnet på kunden>”.

Vad kursen går igenom

Här nedan följer en kort beskrivning av hur kursen är upplagd

Steg 1

Hur ska Excelarket vara utformat för att det ska gå lätt att lyfta över?

Steg 2

Hur gör man ett Word-dokument som enkelt tar emot det som kommer?

Steg 3

Att lyfta in all data från Excelarket och se till att fälten blir rätt formaterade. Sedan skapar vi nya Worddokument som innehåller all data du hämtat från Excelarket.

Steg 4 - en bonus

På slutet av kursen får du en kort bonusfilm som visar ett sätt man kan lyfta allt vidare till PowerPoint. Det är inte jättesnyggt, men det funkar!

Lektionsbeskrivning:

Lektion 1: Inledning
Lektion 2: Hur du ska formatera din data i Excel för att den ska vara optimal för Word
Lektion 3: Vad ska du göra i Word?
Lektion 4: Nu händer det roliga
Lektion 5: Avslutning med övningsfiler och extramaterial
Kursutvärdering

Nyfiken på att lära dig detta?

Kursen hålls av mig, David Stavegård, och påminner mycket om hur mina torsdagstips går till – men något långsammare, något mera noggrannt och dessutom uppdelat i olika lektioner, så du lätt hittar fram och tillbaks och kan spela upp de delar du vill se igen!

FAQs

Här nedan får du svaren på frågorna du undrar!

Hur lång är kursen?

Kursen är drygt 18 minuter lång, och uppdelad i flera olika lektioner.

Finns det en få tillbaks pengarna garanti?

Är du inte nöjd med kursen kommer jag göra mitt bästa för att hjälpa dig, men det klart du får tillbaks pengarna om du inte tycker den var bra!

Varför är kursen så billig?

Jag vill här erbjuda något som är en konkret lösning som funkar på ett väldefinerat problem. Inte många timmar i skolbänken. Bara hur man gör.

Dessutom – har du tänkt på att du kanske kan ta kostnaden som en reseräkning?

går du inte igenom alla funktioner i Excel?

Detta är mitt sätt att sätta upp ett praktiskt sätt att lära sig Excel – jag går inte igenom var enda meny eller varje knapp, utan vill hjälpa dig lösa en specifik uppgift!

 

Fiffigt va?

Slå till idag!

På Stavegard.se används kakor för att löpande förbättra webbplatsen. Du väljer själv om du accepterar kakor. Klicka här för att läsa mer om detta.