Namnge celler automatiskt i Excel!

Det finns tillfällen då det är väldigt smart att namnge celler tycker jag. Men, ibland har man rätt många celler att namnge. Då finns det en riktig liten “doldis” i Excel som kan vara till din hjälp!

Jag är ju lite nyfiken, brukar du använda dig av den här funktionen? Brukar du namnge celler på det här sättet? Kanske till och med använder du den automatiska funktionen? Berätta i en kommentar här nedanför!

Hur användbart var detta tips?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 3 / 5. Antal röster 1

Inga röster hittills, du får vara först!

Missa inte nästa tips!

Skriv in din e-post här så får du mitt nyhetsbrev som jag skickar ut varje gång jag lägger ut ett nytt torsdagstips:

Nyfiken på fler tips i Excel? Här är till exempel tre:

6 reaktioner på ”Namnge celler automatiskt i Excel!”

 1. Hej!
  Jag använder endast namngivna celler. Annars kan jag inte hålla ordning på vad det är jag gör. 🙂

  Ha en fin och bra dag

 2. Fredrik Yderhag

  Jag brukar använda den funktionen ganska regelbundet. Framför allt i kombination med indirekt funktionen när man har ett dokument som ska fyllas av verksamheter och underlätta valmöjligheterna.

 3. Hallå David, Namngivna celler ökar helt klart läsbarheten i formlerna, vilket annars är Excels stora Akilleshäl. Ett sak som händer då man namnger cellerna är emellertid att de inte blir lika tydligt markerade då man dubbelklickar i den underordnade cellen eftersom kryssen i hörnen försvinner. I ett stort beräkningsark kan detta också påverka läsbarheten då man ska försöka spåra ett fel.

 4. inge.svanholm

  Japp, jag använder detta ibland när formeln blir lite lång och det underlättar då betydligt att se namnet på det som ska ta hänsyn till i formeln.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *