Gör ditt linjediagram lite mindre Excel:igt!

Ibland ser man grafer som verkligen skriker ”Excel” vilket är lite trist tycker jag. Det är ju trots allt inte så svårt att göra om dem lite. Det finns så många kul sätt att jobba med diagram i Excel som ”bryter” mot de traditionella, vanliga out-of-the-box graferna. Helt enkelt sätt att få diagrammen att se lite mindre ut som Excel, och när man dessutom kan öka läsbarheten – ja, då tycker jag det är värt att lägga två minuter på att göra det!

Vad säger du? Brukar du jobba med estetiken i dina grafer eller diagram? Är det värt att lägga två minuter på ett linjediagram bara för att ”snygga till det”, och blir det mer läsbart så här?

Torsdagstips 117, hur man snyggar till ett linjediagram i Excel

Tyckte du det var ett bra tips?

Tror du någon mer har nytta av det? Dela med dig! Det är inte svårare än att trycka på någon av knapparna nedan!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Mejl

Nyfiken på fler tips i Excel? Jag har mängder!

5 reaktioner på ”Gör ditt linjediagram lite mindre Excel:igt!”

  1. Hej David!
    Snyggt tips som jag försöker mig på. Jag kör Excel på engelska, vad använbder jag istället för ”SAKNAS”? Jag får det inte att funka med enklast översatt ord ”MISSING”…

  2. Försökte också gör detta, men det verkar inte fungera om man får en ensam datapunkt över gränsvärdet på ett visst ställe. Då blir det liksom ingen linje där. Går det att göra något lurt?

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

På Stavegard.se används kakor för att löpande förbättra webbplatsen. Du väljer själv om du accepterar kakor. Klicka här för att läsa mer om detta.