Sneakers, pumps och avancerade filter

Någon skrev till mig: “jag är rädd för formler i Excel, men skulle vilja filtrera en lista med olika villkor…” Jag har förstått att den här personen inte är ensam. Det finns många som är rädda för formler i Excel. Jag kan förstå varför – råkar man bara göra lite fel, så kan det vara svårt att märka. Resultatet kan då bli “ganska rätt”, tillräckligt rätt för att det ska se rätt ut och man litar på det, men ändå kanske inte 100% rätt.

Dagens torsdagstips kommer ur en fråga jag fick, där personen hade en mycket lång lista, och ville filtrera den med flera ganska avancerade filter. Jag tänkte ett tag innan jag kom på hur jag skulle svara, men svaret jag kom på blev ändå ganska fiffigt, tycker jag. Nu handlade inte frågan om skor, och listan var mycket mer komplex än den jag skapat till dagens torsdagstips – men det förstår ni säkert.

Andra torsdagstips om listor:
* Skapa en topplista i Excel
* Att göra lista i Excel
* Dubletter i en lista i Excel

Tyckte du det var ett bra tips?

Tror du någon mer har nytta av det? Dela med dig! Det är inte svårare än att trycka på någon av knapparna nedan!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Mejl

Nyfiken på fler tips i Excel? Här är till exempel tre:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

På Stavegard.se används kakor för att löpande förbättra webbplatsen. Du väljer själv om du accepterar kakor. Klicka här för att läsa mer om detta.