Är Excel bästa spåkulan för att göra prognoser?

Med en enda knapptryckning får du här en riktig gobit – ett enklare prognosverktyg inbyggt i #Excel! Den analyserar din data, och gör en prognos för framtiden. Smidigt och supersnabbt! Genom att göra som jag gör i slutet av videon får du också en uppfattning om hur bra den är på att tolka just dina siffror!

Tyckte du det var ett bra tips?

Tror du någon mer har nytta av det? Dela med dig! Det är inte svårare än att trycka på någon av knapparna nedan!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Mejl

11 reaktioner på ”Är Excel bästa spåkulan för att göra prognoser?”

 1. Det var nytt, tack!👍🏼Synd bara att ljudet nästan försvann halvvägs in i presentationen

  1. David Stavegård

   Hej och tack för din kommentar! Ja, jag märkte det när jag väl publicerat klippet. Det var faktiskt så att den delen där ljudet är lägre än inspelat vid ett helt annat tillfälle och med en annan mikrofon, och jag jobbade lite med att få upp ljudkvalitéten till samma nivåer i redigeringsarbetet, men missade lite tyvärr… Men, det är iaf textat.

  1. David Stavegård

   Ja, men vad roligt – jag brukar säga att jag har så kul när jag spelar in filmerna att jag tror det lyser igenom lite! =)

 2. Christoffer

  Hej David,

  Tack för en bra blogg! Hittar dessvärre inte den funktionen i mitt Excel.

  Finns den från någon specifik version?

  1. David Stavegård

   Ja, jag tror den kom i Excel 2016, om jag inte missminner mig – jag kör själv Office 365 med Excel 2016. Vilken version kör du?

 3. Hej David!
  Vilken bra funktion! Tyvärr hittar jag inte valet ”Prognosblad” i menyn ”Data”. Kan det ha något att göra med min version av excel?

  1. David Stavegård

   Ja, jag tror den kom i Excel 2016, om jag inte missminner mig. Vilken version kör du?

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

På Stavegard.se används kakor för att löpande förbättra webbplatsen. Du väljer själv om du accepterar kakor. Klicka här för att läsa mer om detta.