Kraftwerk på Cirkus 2014-01-23

Det var helt fantastiskt kul att se Kraftwerk på Cirkus förra veckan, de är ett av de där banden som jag håller väldigt kära, och de var väldigt duktiga. På något sätt påminde de mig om när vi såg Mark Knopfler, för Kraftwerk var också ett gäng gamla herrar som framför sin musik utan att egentligen bry sig om publiken. De har kul, gör vad det ska göra, och förmodligen är det världens absolut bästa musiker på just det. De är så bra att jag förmodligen inte ens förstår att uppskatta hur svårt det är att böja och bända på ljuden i deras 70-tals synthar på det sätt som de gör.

Kraftwerk - Radioaktivität

Kraftwerk – Radioaktivität

Jag noterade att de ändrat texten i låten “Radio-activity” så att de också fick med Fukushima bland kärnkraftskatastroferna, vilket var ganska snyggt (och “turligt” nog har den orten också precis rätt antal stavelser för att passa in).

De körde inte alla mina favoriter, men då har de också en ganska omfattande diskografi, så det kan man väl knappast begära.

Kraftwerk - Mensch maschine

Inte mindre än fyra låtar spelade de från “die Mensch maschine

One Response to “Kraftwerk på Cirkus 2014-01-23”

  1. Haha, måste ha varit en härlig upplevelse!

Leave a comment