*Nörd-varning* Mitt hobby-projekt, tillfälle 4

Efter att databasen börjat ta form så kunde jag äntligen börja med själv huvudfunktionen – att ladda upp bilder och tilldela bilderna till en händelse.

Målet med mitt hobbyprojekt är en bilddelningssite där man ska kunna dela på händelser med varandra, så att en person kan säga att just den här händelsen vill jag dela med den här personen, och då dyker händelsen upp i den personens tidsaxel. Poängen ska bli den att alla man delar en händelse med kan kadda upp bilder dit, så att alla kan bidra. Visst finns det redan sådana siter, men ingen jag gjort, och jag vill också att den ska urskilja sig på några key-features – till exempel ska bilderna krypteras innan de laddas upp (så att man inte förlorar kontrollen över sina bilder om servern hackas eller så) så att bara de som ska få ha åtkomst till bilderna kan se dem, och de ska vara kryptterade även när man delar bilder med varandra. Jag har många fler ideer, men de kommer jag till senare.

Jag har en bit kvar innan det går att faktiskt använda min produkt, men jag är faktiskt lite nöjd över det jag gjort hittills. Just nu finns det inget sätt att bli medlem på siten utan att man hackar in en andvändare i databasen, och jag är inte klar med själva gallerisidan som ska visa upp varje enskilld bild, när man vill se mer än bara miniatyrbilderna, så den är inte ens helt redo att betatestas än.

Adressen?
Det är www.Norn.it – ordet norn är namnet på en grupp gudinnor i den nordiska mytologin, som vävde livets väv, och det är just det Norn.it ska gå ut på, att man väver ihop sitt livs väv med andras.

One Response to “*Nörd-varning* Mitt hobby-projekt, tillfälle 4”

  1. Jag hjälper gärna till som testare!
    norn.it är jättebra!

Leave a comment