*Nörd-varning* Mitt hobby-projekt, tillfälle 3

Tillfälle tre ägnade jag åt att modellera databasen, vilket är något jag är väldigt van vid genom mitt arbete, så ganska snabbt hade jag målat upp en bra stomme. Det är så roligt att modellera databaser, för man hamnar i så konstiga och oväntade frågor – många gånger tycker jag att man hamnar i en massa “Va? Öhh – nej men – nu ska vi se – ska programmet/applikationen/rapporten/vad det nu är fungera si eller så? Ska man verkligen kunna göra [x]?”-frågor när man modellerar. Den som äger databasen äger inte bara data utan även många svar på logiska frågor.

Databas-skiss

Databas-modeller

Sedan, efter att jag jobbat fram databasen, så uppstod en hönan och ägget situation, där jag måste utveckla både databasen och applikationen parallellt, eftersom den ena kräver att den andra ska finnas hela tiden.

Leave a comment