*Nörd-varning* Mitt hobby-projekt, dag 2

Så, det här med att peka om domänen-namnet jag köpt visade sig inte vara lika lätt som jag trodde. Jag ändrade DNS-entriet men det verkar som att jag måste peka om namnservrarna för att få det att fungera. Det jag har gjort nu – så får vi se om det kommer lyckas eller om just omdirigeringen av domänen kommer bli en följetong.

Dag 2 ägnade jag annars mest åt att skapa ett “bra” Visual Studio-projekt och ta fram en rudimentär master-page med lite fake-design (verkligen inte snygg, men det är i alla fall något). Jag skapade också en databas, lärde mig hur man kopplar sin kod till databasen och – det jag är mest nöjd med – gjorde faktiskt en login-funktion – så att man måste logga in för att se vissa delar av siten. Framsteg!

Det tog ganska mycket inlärning för att förstå hur jag ska göra en deploy mot Binero, eftersom min utvecklingsmiljö inte ser ut som deras miljö, så det var en del att lära sig kring det här med att ha olika web.config-filer och så, men tillslut fick jag allt att fungera – både på min utvecklingsmiljö och på Bineros servrar! Framsteg igen! =) Det jag kom fram till var att jag efter att jag publicerat projektet i VS också måste skicka upp en annan web.config mha FTP, som innehåller rätt connectionstring för deras databasservrar etc.

Nästa steg blir att modellera fram en version 1 av databasen. Äntligen – det här är mina hemmavatten, så detta är något jag längtat efter och redan klurat på ganska mycket!

2 Responses to “*Nörd-varning* Mitt hobby-projekt, dag 2”

  1. Vad kul det låter! Jag har aldrig lyckats göra deploy direkt från VS, men jag har inte heller försökt jättemycket. Jag FTP:ar alltid, vilket inte är så värst krånglig heller, men visst vore det idealt om man kunde göra det dirket från utvecklingsmiljön.

  2. Staffan: mmm, jo – fast skillnaden blir inte så stor om man ändå måste skicka upp en skecialskriven web.config-fil, med just ett FTP-program… Det kanske finns sätt att lösa även det från VS, men inget som jag hittat.

Leave a comment