Körkort – äntligen fixat

Jag har gått genom livet utan körkort fram tills alldeles nyss. Under den här sommarsemestern spenderade jag nämligen två veckor med att gå på en Intensivutbildning för att ta körkort. Jag gjorde det i Vansbro, hos Tomas och Mark på TA Trafikskola, och är väldigt nöjd med hela upplevelsen. De är ganska roliga, Tomas och Mark, och samtidigt duktiga på att lägga märke till det man gör och inte gör rätt…

TA-Trafikskola i Vansbro

TA-Trafikskola i Vansbro

Det visar sig att även om det står på deras webb att de har intensivkurser och paketpriser, så verkar det som att man ändå får en skräddarsydd utbildning, i alla fall fick jag det, och det passade mig bra, då jag inte direkt var nybörjare.

Känslan när min uppkörare (?) sa att det var en godkänd uppkörning var obeskrivlig, jag tycker att jag är en ganska bra bilförare, men jag var så himla nervös när jag körde upp! Mina mun var torr och mina händer darrade lite, så jag är väldigt glad att mina talanger som bilförare ändå “lyste igenom” under uppkörningen.

En sak som överraskade mig var att teorin var så svår. Det är nämligen så att jag försökte ta körkort för 15 år sedan, och skrev då teorin och klarade den utan större bekymmer, men nu – år 2011 – var det värre. Och också ganska intressant – för jag är inte van vid att plugga på det sätt som krävdes (det är ju inte direkt så att jag aktivt pluggar in saker i min tjänst). Det var hur mycket som helst att lära sig kring statistik, miljöpåverkan och annat som inte riktigt kan anses hänga ihop med själva bilkörningen (även om det är bra att lära sig när man ändå “håller på”).

Grattis mig som tagit körkort!

Det är lite intressant att samhället som sådant kräver så mycket av en när man kör upp, för att därefter förutsätta att man hänger med på alla förändringar som sker under de 40+ år som jag förhoppningsvis kommer behålla min nya fina “lapp”.

En så här fin V70 Volvo körde jag upp i

En så här fin Volvo V70 (diesel) körde jag upp i, (fast bilen på bilden har inget med bilen i berättelsen att göra)

Uppkörningen skedde i Malung, och där hade någon rolig klottrartyp varit framme och klottrat lite på en vägskylt som både jag och min uppkörare skrattade lite åt när vi körde förbi:

"Malung"

"Malung"

Leave a comment