Telias olika mobilabonnemang

Som mobiloperatör har jag idag tre, och är djupt missnöjd med dem. Det handlar inte om priset, utan om täckningen. Det verkar finnas minst lika många täckningstester som det finns operatörer, för alla säger att de har bäst täckning, men Tre har verkligen inte bäst där jag brukar vara. Så, eftersom Emma har Telia på sin jobbtelefon, och den alltid har mycket bättre täckning än min var vi än befinner oss, så tänkte jag att jag ska byta till Telia i stället.

Men – vilken djungel av abonnemang de har! Jag pratar väldigt lite i telefonen, men surfar mycket (med min löjligt uppskattade iPhone) och efter att ha försökt bli klok på alla alternativ via deras webbplats, gick jag till deras fysiska butik häromdagen för att se om deras personal kunde hjälpa mig. Visserligen fick jag en viss vägledning, men det verkar som att jag binder mig för 12 månader om jag byter till dem. Skulle min iPhone under den tiden gå sönder, och jag skulle vilja skaffa mig en ny, så blir det tydligen väldigt besvärligt. Då bryter jag abonnemangslöftet på 12 månader, och måste straffbetala lite för det, och dessutom så förlorade jag någon form av rabatt. Men den rabatten får man bara om man avbetalar sin telefon under en längre tid snarare än betalar för den upfront.

Frågan om huruvida jag ska byta till Telia behövde inte bli mer komplicerad känner jag, men idag blev den det.

3 Responses to “Telias olika mobilabonnemang”

  1. När du faktiskt ändå har valt Telia så kan du nog rensa mellan en del av abonnemangstyperna med http://www.telepriskollen.se

    Den är ok, men har inte med de nyaste abonnemangen eller de ovanligaste operatörerna.

  2. Vad har Emma för telefon? Iphone är avsevärt sämre när det gäller täckning jämfört med en “konventionell” telefon.

  3. Näe, hon här en exakt likadan iPhone som jag…

Leave a comment