På två hjul genom Bohuslän

Under vår semester ägnade vi fem dagar åt att cykla i Bohuslän. Vi hyrde cyklarna på cykelkungen i Göteborg, och tog Bohuslinjen till Stenungsund. När vi klivit av pendeltåget med cyklar och väskor och allt så öppnade sig himmelen och regnet vräkte ner. I ungefär fem minuter, och det var egentligen det enda riktiga regnet vi drabbades av. Som tur var hann vi uppsöka en busskur, så vi hann inte ens bli riktigt blöta. Därefter gav vi oss av över Tjörnbron, och cyklade norr ut. Hela cykelsemestern följde vi Bohusleden i den mån vi fann dess skyltar. Vi passerade Tjörn och Orust, och första natten sov vi på Malö camping, i det medhavda tältet. Den natten blåste det rejält, och tältet vändes nästan ut och in av byarna.

Dag två cyklade vi vidare, och stannade till vid en liten kyrka och fick en guidad tur av en snäll munk. Sedan trampade vi vidare och sov över på ett fantastiskt mysigt vandrarhem / hotell som hette Strandflickorna.

Dag tre utforskade vi Lysekil innan vi trampade vidare mot Hunnebostrand. Cirka fem kilometer från Hunnebostrand hände den obligatoriska punkteringen. Som inte gick att laga. Så, det var bara att vackert leda cyklarna genom sommarnatten till campingen. Men, vi löste det också, och så här i efterhand känns det mest som en ganska mysigt (och i det närmaste obligatorisk) del av att cykla.

Dag fyra cyklade jag från Hunnebostrand till Bovalstrand där man lyckligtvis kunde köpa en ny cykelslang, innan vi gav oss av till Hamsund och kräftskivade hemma hos min kusin med man och barn.

Dag fem trampade vi först till Fjällbacka och fick en guidad tur av kungsklyftan och staden av en god vän, innan vi for vidare till Grebbestad och sov på deras camping.

Det var en jättemysig semester och det var roligt att utforska en liten del av Sverige via cykel, bland annat för att man hinner se så många små detaljer i landskapet, men man hinner ändå “röra lite på sig” och komma framåt. Jag vill gärna ge mig ut på en till cykelsemester någongång, och jag kan varmt rekommendera det. Inför nästa cykelsemester har vi lärt oss att man ska ha med reservslang.

Jag har laddat upp några bilder på äventyret, och de finns i galleriet

    Cykelsemestern i Bohuslän.

2 Responses to “På två hjul genom Bohuslän”

  1. Låter verkligen härligt! Fina bilder också!

  2. Hej!
    Vad roligt att få se så fin reklam för oss på den här bloggen!! Jag driver Strandflickorna och har precis startat min egen blogg. Varmt välkomna åter vid ett annat tillfälle.

    Saltstänkta hälsningar från Strandflickan Bettina

Leave a comment