Världsekonomin

Jag läste just Stationsvakts inlägg “Idéerna glittrar bort” och associerade vidare.

BollNågon jag känner kom på hur man ska lösa världsekonomin. De fattiga ländernas ständigt nedskjutna försök att komma ikapp rika länder, och de rika ländernas problem med de multinationella företagen som har mer makt än vad någon kan styra över.

Allt handlar egentligen bara om något så trivialt så att man kan likna det vid en helt vanlig fotboll med svarta och vita rutor. De fattiga länderna är de vita lapparna, med sex kanter, och de rika länderna är de svarta lapparna, med fem kanter. Trådarna som binder ihop lapparna kan ses som handelsavtal, och det är viktigt att förstå att de vita bitarna egentligen har både fler kanter (möjligheter) och fler trådar än de svarta.
Resten av resonemanget kring detta kommer han dessvärre inte ihåg exakt, eftersom hans genombrott kom sekundrarna innan han somnade, men han trodde nästan att hans teori skulle kunna ge honom nobelpriset i ekonomi.

Synd för både honom och även kanske världen att han inte minns mer. 🙂

One Response to “Världsekonomin”

  1. Vad jag kan se, och vet, är både de svarta och vita fälten på den klassiska fotbollen hexagoner.

    Du kanske får sy ihop ett annat resonemang 🙂

Leave a comment