Mio min Mio i Hagaparken

Nyss hemkommen från en magisk teaterföreställning i Hagaparken. Jag och en vän såg Mio min Mio, uppsatt av Teater i Haga (länk). Det var en helt fantastisk uppsättning av Astrid Lindgrens gamla historia – den traditionella Astrid-Lindgren-storyn möter Manga-inspirerade masker och den typiska svenska lyckligaslutet-sagan möter en tung, av sten murade, slottsinramningen gjord av ett antal ryska krigsfångar för många år sedan.

Det var vackert, det var stämningsfullt och det var fantastiskt skickligt koreograferat! Det var verkligen en stark upplevelse, både för oss och för barnet som satt bakom och som med ängslig röst frågade sin mamma “är järnklon bara på låtsas?” och “Är den verkligen bara bluff?” Barnen i publiken levde sig verkligen in i teatern, och det gjorde nog jag med.
Det var länge sedan jag var på teater, och det var ännu längre sedan jag var på en så bra teater som denna! Jag kan varmt rekommendera dig, min kära läsare, detta; för det var verkligen magiskt!

Leave a comment