Jag och Dafgård

Mer realpolitiskt än följande minihändelse kan det knappast bli i mitt liv. Dessutom är det en händelse med precis det slut som man hoppas på (om man är som jag, i alla fall).

För, det börjar med att jag är vegetarian. Ju längre tid jag varit det, desto mer politiskt värdeladdat har det blivit för mig (eller alternativt – ju mer har jag förstått hur vidrig köttindustrin är). Så, häromdagen när jag botaniserade runt i frysen på Ica efter några grönsaksbiffar så hittade jag några som såg bra ut – men, visade det sig, var gjorda av familjen Dafgård?!

Detta ledde till en liten och minimalistisk innre konflikt för mig. Jag har alltid retat mig på de köttproducenter som försöker slå an “den naturliga, lantliga” stilen i sin marknadsföring, för jag inbillar mig inte för ett ögonblick att det är så idyliskt, och även om jag inte vet någonting alls om företaget Dafgård, så representerar de för mig en industri som jag inte stöder. Men biffarna såg väldigt goda ut på förpackningen. Men skulle förpackningen få mig att köpa dem och därigenom stödja köttindustrin?

Nu är jag stundom också cyniskt lagd och jag tror att det egentligen är samma ägare högst upp i kedjan bland de flesta stora livsmedelsvarumärken (och allra högst upp är förmodligen Nestlé, inbillar jag mig), så på sätt och vis spelar det ändå ingen roll vilket märke jag väljer, eftersom det ändå är samma koncern, men ändå? Dafgård? I min frys? Hmm…

Men jag köpte dem i alla fall. “Oh well…

Himla roligt blev det när jag förklarat den här minimala konflikten för mina kollegor på jobbet innan jag tog min första tugga av biffen på lunchen häromdagen, och vet du vad, min kära läsare? Grönsaksbiffen smakade skit! 😉
Point proven.

2 Responses to “Jag och Dafgård”

  1. Inte för att det har med saken att göra, men jag kände en dotter Dafgård en gång… Sen har du nog rätt i att det inte spelar nån roll vad man köper. Nästan. Högst upp sitter samma snubbs. Eller har ett finger med.

  2. Det är bra svårt sådant där. Har du MudiMUMS-guiden (om den nu heter det?)

Leave a comment