Hemförnyelse

Det finns en fiskebod i närheten av där mina föräldrar bor som brukade ha tre lådor i ett hörn bakom disken, på den översta stod det “prylar”, på nästa stod det “grejor” och på den understa stod det “övrigt”. Igår när jag var på Ikea tänkte jag på de där tre lådorna, för det var exakt det jag köpte: prylar, grejor och övrigt (om nu möbler kan kategoriseras så). Sedan ägnade jag resten av dagen åt att bygga möbler.

Ur ett designperspektiv är Ikeas byggbeskrivningar är väldigt intressanta tycker jag. Uppgiften att ta fram en byggbeskrivning helt utan att använda ord måste vara ganska utmanande. Till min stora förvåning upptäckte jag faktiskt att en av beskrivning var, om än inte riktigt felaktig, så var den inte helt koncekvent i jämförelse med alla andra. I några rutor var inte alla skruvar uppräknade på samma sätt som alla andra beskrivningar gjort, men jag antar det är svårt att se till att man har helt koncekventa byggbeskrivningar, när man säljer tio tusen artiklar (eller hur många de nu säljer).

Idag bär det av till Clas Ohlson, hemtex och färgaffären, och när jag sedan målat och modifierat de möbler som jag ska göra om en smula, så börjar mitt nya hem verkligen ta form. Det saknas fortfarande ett antal möbler, men ganska snart har jag kommit till en brytpunkt då jag inte ska köpa möbler, utan börja ersätta jättefula möbler (t.ex. min soffa) med nya. Det känns kul!

5 Responses to “Hemförnyelse”

 1. …och gissa vad? Jag köpte bara ett par små saker till köket, men inte alls så många som jag fruktade när jag gick in på Ikea. Helt otippat höll jag också min budget, i själv verket var jag strax under budget (!!!) (ja, dvs. priset av en trisslott under budget, men ändå!).

 2. Det är ju så roligt att köpa grejer till hemmet och se det växa fram. Det är också ångestframkallande. Men mest är det nog roligt.

 3. Låter spännande att bygga upp nytt med nya möbler. Men att skruva ihop Ikea-möbler kan ha sina sidor. Ibland fattas det en skruv eller något, har vi i alla fall varit med om. För att leka skolfröken: konsekvent har du stavat lite lustigt!
  Ses vi på Hirschenkeller på lördag 16.00?

 4. Chadie och alla andra:
  Det klart att vi ses på Hirschen på lördag kl. fyra! Jag ska lägga ut en liten plugg om det där ikväll eller imorgonförmiddag. Det ska bli roligt med en ny bloggöl!

 5. Tjing!
  Lycka till med det nya hemmet! Jag är jätteglad för din skull, att du äntligen “kommit/landat “hem” igen…. =)

  …hela mitt hem består av IKEA… (barnens IKEA är favo avdelningen)
  Kram Kram

Leave a comment