Bloggölsafton efter hägg & syren!

Vi vet alla att det händer mycket mellan hägg och syren, men vad händer efteråt?

Jag sprang på Björn på Bitis bilderbok och vi kom att prata om att det var ett tag sedan någon snackade om bloggöl – så vi tar upp tonen, höjer våra stämmor och i tvåstämmig kör frågar:
-“Visst låter det bra?”

Detta är planen:

Bloggölsafton efter hägg & syren

Vad?
En lika anspråkslös som mysig eftermiddag/kväll, där tillfälle ges att i goda bloggvänners lag sitta ner och diskutera livet, universum och allting.

Var?
Vi pratade om Hirschenkeller (Blekholmsterrassen 15), dels för att det är lätt att hitta dit även om man inte är jättekunnig på Stockholmsgeografin, men kanske framför allt för att det är en utmärkt bloggölslokal.

Vem?
Exakt alla är varmt välkomna!

När?
Anmäl ditt generella intresse till någon av oss två, så hittar vi ett datum som passar så många som möjligt!

Uppdatering:
Nu har även Bitis sagt sitt om detta.

17 Responses to “Bloggölsafton efter hägg & syren!”

 1. Generellt intresse anmäles.

 2. Åh, det låter jättemysigt! Skulle det var möjligt någon gång kring sista helgen i augusti för då kommer jag till Stockholm på fredag 26/8 för att springa tjejmilen den 28/8. Åhh, det hade varit såå kul att få träffa er igen.

 3. Jag är med. Ta helst en lördag eller söndagseftermiddag.

 4. En söndagseftermiddag skulle jag vilja föreslå. Det vore kul om det kunde bli den helgen Angela är i stan,

  Annica

 5. Jag vill också va med på bloggöl fast jag känner inte er och tycker inte om hirschenkeller. Mamma säger att man inte ska träffa folk som man pratat med på internet. Glaset är halvtomt, så det så.

 6. Pernilla:
  Det klart att du ska komma!

 7. Nä, mamma säger att man inte ska träffa gubbar från internet.
  Jag vill att man ska kunna prenumerera på inläggen på min blogg också, hur man göööra?

 8. Pernilla:

  > Jag vill att man ska kunna prenumerera på inläggen på min blogg också, hur man göööra?

  Menar du att man kan få brev när någon skickar en kommentar till en blogg som man själv redan kommenterat? Det var ett plugin till wordpress som jag använder för att skapa bloggen, fast du använder ju bloggspot, så där vet jag inte om man kan göra det eller hur man i sådana fall gör… Hoppas någon annan svarar på ditt inlägg…

  Din mamma har i allra högsta grad rätt, men du kan andas ut, det kommer inga gubbar på bloggträffen. Det kommer ‘bloggare’ – det är något helt annat… 🙂

 9. Bluggubbare

 10. vad e plugin och wordpress, det är inte direkt genetiska kunskaper. I vilken bok läser man om dessa fenomen?

 11. Pernilla:

  En kort (jojo, det är sällan jag anklagas för att vara fåordig) svar är:
  Det finns två sätt att publicera en blogg, antingen genom att man använder en färdig webbplats, som till exempel http://www.blogger.com, eller så har man en egen webbplats (som i mitt fall, http://www.spanskawilma.se), där man lägger upp sin blogg.

  Med blogger får du allt du behöver på en gång, medans om man skaffar en egen webbplats är den normalt sätt helt tom. För att jag ändå ska enkelt kunna blogga, har jag laddat hem ett gratisprogram (wordpress) som ligger på min webbplats, och som sköter min blogg åt mig.

  Det roliga med att ha en egen webbplats och ett eget bloggverktyg, tycker jag, är att jag kan styra designen helt själv, medans blogger och liknande verktyg oftast har en del begränsningar i hur bloggen ser ut när den är klar. Däremot kostar det då en del pengar att ha en webbplats. Men till wordpress kan man ladda hem en hel rad småprogram (dvs. olika plugin’s) som förbättrar bloggen eller utökar den på olika sätt, som till exempel den du frågade om, eller den statistik som du ser längst ner på varje sida i min blogg.

  Jag har faktiskt ingen aning om det finns några böcker om detta – är det någon annan som vet det?

 12. AHA om man redan har sin egen webplats så bör man alltså kunna ladda hem det här wordpress å göra det ännu coolare. Åh jag känner mig som en alldeles ung bloggare som inte vet så mycket om livet. har detta s.k. ordpress nån slags hemsida?

 13. Jaja, det glömde jag säga, wordpress finner du här: http://www.wordpress.org och det är (tyckte iallafall jag) väldigt enkelt att komma igång med. Det man behöver är en webbplats som tillåter PHP sidor och där man har tillgång till en databas. Om du har en webbplats men inte vet om php är tilllåtet och om du har en databas, kan du säkert fråga supporten, för de kan svara på det… WordPress föreslår själva att man ska fråga sin support följande (i översättning av undertecknad):

  —-8>—-
  Jag tänkte köra open-source programmet WordPress som bloggverktyg och jag undrar om mitt konto har tillgång till:

  * PHP 4.1 eller senare
  * MySQL 3.23.23 eller senare
  * Modulen mod_rewrite i Apache
  —-<8—-

 14. ??? ok tack för all information. Jag ska låna en bok om php! Äser framför sig en väldigt förvirrad bibliotekarie* 😉

 15. En liiiten sak till bara, som slog mig när jag var ute med hunden, om du är intresserad, kan du läsa Annica Tigers sida om att börja blogga. Den innehåller en del bra information, även om du säkert redan känner till en del av det som står där.
  http://www.tiger.se/blog/archives/2005/06/att_blogga_p_na.html

 16. Nämen du var mig en hygglig en! *Tackar och bugar*

 17. Hur blev det på bloggölen då… har själv inte kommit vidare i att utveckla min blogg tyvärr, men en vacker dag så 🙂