Längtan…

Jag längtar till hösten. Jag är en höstmänniska, och den här hösten kommer bli bra. Jag kommer att flytta till en lägenhet som ska bli mitt permanenta hem för en tid framåt i ett område av Stockholm som jag trivs i.

Jag längar höstpromenaderna i Hagaparken med Wilma och att efter en småkall och fuktig långpromenad komma hem och ta en kopp varm choklad. Jag längtar höstfärgerna på löven och hur mysigt det är med mörkret på kvällarna, när alla fönster lyser av värme. Jag längtar till min soppfest (en inte så regelbunden hösttradition jag har, för man har väl en 20-liters kastrull av en orsak!).

Det är inget fel på sommaren, missförstå mig inte, jag tycker jättemycket om sommaren, men sommaren vinner ändå inte över hösten.

Höstkläderna har alltid varit en favorit också, som en tätstickad tröja, jeans och kavaj, eller varför inte en snygg skjorta, snygga svarta byxor och en knälång ytterrock (oknäppt)?

Det är som min mamma flera gånger så klokt sagt:
“Ibland är det inte så dumt att längta”

Bilderna är för övrigt tagna under hösten 03 och 04

5 Responses to “Längtan…”

  1. Usch, du ger mig ångest med ditt höstprat… (;-) Jag försöker, det gör jag verkligen, men hösten är för mig bara död och avslut.

  2. Usch då, det låter inte så bra, kanske kommer den här hösten att ändra på det? Jag hoppas det, i alla fall… Jag är barnsligt optimistisk angående hösten, faktiskt, jag känner mig aldeles glad och sprittig över att den ganska snart är här!

  3. Jag tycker också om hösten, det är en av årets finaste årstider. Vintern går däremot fetbort.

    Annica

  4. Fantastiska bilder, speciellt den av parkbänken. För mig blir den en stark bild av saknaden.

  5. Egil:
    Tack!

Leave a comment