SMS

Aldeles nyss fick jag följande intetsägande SMS:

Meddelandet kan inte visas

från telefonnummer: +654321, meddelandecentral: 46707990011

*morrar* Jag blir ju så nyfiken! Men – om det är du, kära läsare, – som SMSade mig så vet du i alla fall att det inte kom fram.

Faktum kvarstår: jag är övertygad om att SMS-protokollet bara är ett hack som någon utvecklare kastade ihop i all hast för att de hade 160+ bytes kvar någonstans i något protokoll. Märkligt egentligen, hur stort det ändå blivit…

UPPDATERAD den 23/7 kl. 17:15:
För tredje dagen i rad vid samma tidpunkt får jag detta mystiska SMS – vad är det här egentligen?!

51 Responses to “SMS”

 1. http://www.smpp.org/ 🙂

 2. Hej jag har också fått ett sms från +654321 där det står meddelandet kan inte visas det är nog nått form av hack då jag alltid får ett sms från +654321 varje natt kl 01:20 .. vill gärna veta vad det är..

 3. Det visade sig att det var ett MMS som någon skickat till mig, under tiden som min vanliga mobil var på lagning och lånemobilen jag hade kunde inte ta emot MMS, så när jag väl fick tillbaks mobilen så fick jag ett MMS precis på samma klockslag som jag dagarna innan fått tidigare nämda SMS…

 4. När jag var utomlands fick jag ett sms. Sedan fick jag det ungefär 30 gånger till, med en halvtimmes mellanrum. (Det har inget att göra med det felmeddelande du skriver om, men jag kom att tänka på det ändå.)

 5. Nu blir jag heltokig!!! Har fått detta SMS nu i 2 månaders tid. Vad ska man göra? Kan man få reda på vem det är som skickar? HJÄLP MIG NÅGON!!!!!!!

 6. jag med! och jag har ingen möjlighet att kolla i en annan mobil med mms! -.- har fått i 5 dagar nu inte bara lite dumt…

 7. Men jag med!! VAD ÄR DET?? Blir tokig snart

 8. Jag får ett sms varje kväll kl 21.30 det slår aldrig fel, och det är irriterande för vi kan inte spärra det!!! vad kan man göra???

 9. hejsan det stämmer… 654321 är ett meddelande där man måste ha mms-tjänsten för att kunna läsa meddelandet! tråkigt men sant. skaffa en telefon men mms tjänst och se vad det är för meddelande 😉 kanske från en hemlig beundrare 😉 hehe! tjänsten kan stängas av hos din operatör tex: telia vodafone etc. så grubbla inte mer. för jag höll på bli galen =) hehe simma lugnt! David Tunström

 10. Det är inget bus utan handlar bara om att någon försökt skicka ett mms som inte kommit fram.

  Meddelandet är inställt på att fortsätta försöka tills det kommer fram.

  Det är inställt i avsändarens telefon hur länge tjänsten ska försöka nå mottagaren; t.ex. en gång, en dag, en vecka, etc. Ofta är det förinställt vid telefonköpet, men det går att göra inställningen själv eller ändra denna.

  Det är alltså inte någon person som bus-skickar samma meddelande vid exakt samma tidpunkt varje dygn, utan det är en maskin som plikttroget gör sin tjänst.

  Anledningen är att man ju ibland kan råka vara onåbar av en eller annan anledning och då inte ska missa ett sms eller mms bara för det. Man kan ju råka vara utanför täckningsområdet, ha stängt av mobilen eller tagit ut kortet medan telefonen är på reparation. Just i det här fallet handlar det om att mottagartelefonen inte klarar av mms.

  Det är ju suveränt att, tjänsten fortsätter så att man inte missar ett meddelande som kan vara viktigt eller som någon oroligt eller argt väntar svar på.

 11. jag har också fått sms från 654321, jag fattar inte vad det är. kanske ms, som ni säger…

 12. Oxå fått detta 2 dar irad nu och googlade på de nu när jag kom hem.
  Då e de antagligen ett mms ja.
  Tack, gåtan löst!=)

 13. Undrar om det inte kan vara så att telefonsystemet försöker skicka ut dessa så intensivt som de gör, enbart när ens telefonnummer tidigare har kunnat ta emot MMS? Att telefonnätet är tillräckligt smart för att hålla koll på om det brukat gå bra tidigare, och det enbart då de skickar ut dem så här?

  För, visst är det väl så att om man MMSar till någon som aldrig kunnat ta emot det, så får ju den personen en liten länk till någon webbplats där man kan se just det MMSet?

 14. jag har med fått sms 2 st/dag det började med att jag fick ett sms från Conviq(vet inte om det är comviqs fel. fortest läs så förstår du vad jag menar)

  där det var ett erbjudande om mms stog att jag skulle få ett mms som jag kunde sicka till nån om jag ville… jag fick ett strax effter, jag har en gammal mobil så det stod i “Meddelande kan ej visas” tog bort dem och tängte inte mer på det..

  dagarna effter har jag fått 2sms/dag eller mms får 654321 jag vet inte om det är samma (654321) som de från conviq men det är effter den dagen.

  kanse bara ett tillfelle att det just effter comviqs medelande eller så är det ett fel hoss Conviq eller nån annan operatör eller så är det ett bus vet föreste inte att medelande var fårn Comviq kan vara en bluff också..

  jag ber om ursekt för eventuella stavfel ni som läser får ha lite överseände med att jag har dyslexi.

 15. Jag har också fått samma satans sms från 654321 kl 03.29 varenda dag 5 dagar nu! Och jag har ingen tillgång till en annan mobil på ett tag,vet någon om man kan gå in och kolla mms:et på internet i alla fall? de brukar ju gå om de t.e.x. är ett foto eller liknande väl?

 16. Förbannat intressant läsning. Alla sitter med samma problem och ingen har en lösning eller ens ett hum om vad det gäller.
  Köpte en ny telefon för ca en vecka sedan (nej den kan inte läsa mms eller liknande. Jag har telefonen till att ringa med och inte annat). Sedan 2 dagar tillbaka har samma förbannade mms skickats till mig från +654321 med meddelande central +46707990011… Gogglade runt lite och hamnade här.
  Det intressanta i detta är egentligen att första inlägget på den här tråden skrevs 21/7-05, idag ett år senare, skriver jag det här och upplever samma problem… Alltså!! Bloggare… Fick du någonsin reda på vad det var? Märkligt att alla i tråden upplever samma sak och att det är när de har en ny telefon eller en låneapparat. Skriv gärna en rad och skicka den till min email. Eller släng in en kommentar här.

  Väl mött,
  Poseidon

 17. Har fått samma sms i två dar nu. Jag sände vidare mitt medelande till en kompis som har mms, han fick då fram ett mms men dock inte hela. Tyvärr så skickas det fortfarande till sms till min mobil. Det är nog bara och vänta ut eller skafa en mobil med mms tjänst.

 18. hehe.. samma här.. har en skitgammal mobbe som inte kan läsa mms och får detta dryga meddelande 2ggr/dag.. ska ringa tele2/comivq o höra lite.. 😛

 19. MMS:et är ett “spam” av något slag. Hittade en funktion i min nya mobil som gör att jag kan blocka valda nummer. Sagt och gjort, blockade helt enkelt nummret och har inte fått fler MMS/SMS från +654321, meddelandecentral: 46707990011. Praktiskt 🙂

  //Poseidon

 20. hehe, jeg har hatt samme problem her i norge… dere er ikke alene:D men er det sånn at det er en mms som jeg ikke kan åpne? jeg har også leie mobil… åssen opreatør har dere som har hatt problemet? Tele2?

 21. Asså detta är skummt!!!!
  Nu har jag fått ett sånt medelande 3 gånger och SAMMA tid 19:38…. shiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit va skrämmande.. Min mobil är på lagning och jag har fått en lånetelfon som inte stödjer funktionen MMS.. Man blir ju så nyfiken, jag har ringt och kollat med comviq, men då har de sagt att de nån som försöker skicka bild medelande från internet.. jag har kollat på hitta men fick inte fram nått, sen nu sökte jag på google och kom fram till den här sidan.. och ännu mer SKRÄMMANDE när jag läser att jag inte är ensam om detta.. haha
  Men är det sant att det är VIRUS?? Måste fan byta nummer!!!

 22. Marlene:

  Du kan vara helt lugn, detta är inte ett virus, utan bara någon som skickat ett MMS till ett telefonnummer som brukar kunna ta emot MMS.

  För att bli av med det, så kan du stoppa in ditt SIM-kort i en telefon som kan ta emot MMS (låna någon kompis telefon eller så) strax innan du brukar få meddelandet, så får du MMSet till den telefonen, och slipper du få det kryptiska meddelandet i fortsättningen.

 23. nu har jag också fått detta skumma +654321 sms, sitter med telia comviq, å har alltid annars fått en kod av ju comviq för att sen kunna kolla mmset på nätet men inte på denna.. skuuuumt?
  men men inga system är felfria, eller? 😛 Peace Love Understanding and Respect

 24. Hej har samma problem kommer flera SMS varenda dag från +654321 sedan jag bytat till en Nokia 3310 för att bara kunna ringa men det märkliga är att min gamle tele fån var oxå en 3310 fast med kasst bateri som var orsaken till nytt köp ??

  Hur får man bort SMsn ??

 25. Okej tackar för lösningen 😛

 26. […] Min sida om det kryptiska SMSet är också väldigt välbesökt och välkommenterat. […]

 27. mm, jag har också fått det. dock har jag inte mms på min mobil, men det är verkligen jobbigt. är det någon slags reklam eller? som tur är har jag den funktion på min mobil så att jag kan blockera det numret när det skickar sms till mig. varje gång jag kollar om jag fått några blockerade sms eller liknande så är det nerspammat från +654321. snacka om jobbigt. ;o jag hoppas det löser sig för er…. smart det där med att försöka byta till en mobil med mms innan man får det…. så kan nog jag inte göra, eftersom vissa inte har samma operatör som jag (dvs. comviq).

  en ny mobil med mms-funktion skulle ju inte sitta fel nu. ;>

 28. Har också fått detta meddelande i en vecka vid 21,20 varje kväll, kan inte blockera!
  Ringde ENIRO o de sa att det är någon dator som skickar ut till massa olika mobbnummer!! Var inget virus sa de =) Men fick inte veta hur jag ska slippa få det………….ÄR DET NÅGON SOM VET HUR MAN KAN SLIPPA DET, HAR INTE SÅ JAG KAN SPÄRRA =(

 29. kan noen si hva den mld er? istedenfor å bare si at de har fått mld…

 30. Fick samma nummer 654321 till min 9-åriga dotters telefon och hjälpte henne att kolla på nätet. Det var en bild på en kuk med texten “Här är min kåta kuk” ! Fattar ingenting!

 31. I dag skriver vi 18/04-2007, og jeg har nå mottatt denne satans meldingen hver dag i flere uker. Nå er kortet plassert i en tlf med mms, så får vi se da. “Noen” kommer til å få så hatten passer hvis jeg finner ut hvem som driver med dette!! Mistenker dog at det er noe kommersielt dritt…

 32. Om du får meddelandet att du “Ej kan ta emot meddelandet”, eller snarlikt, betyder det att Din mobil EJ KAN TA EMOT MMS! Det Kan även vara någon du har inlagd din vanliga telefonlista som skickat MMSet. Det verkar ej spela någon roll: Avs. kommer Ändå vara 654321.

 33. Hej alla ni där som får mms från +654321. Jag fick ett medl idag om att jag har ett mms att hämta hos tele2. Jag fattar inget heller. Medlandet fick jag se(ett hjärta av blommor) genom en kod som de också skickade med. Sedan så står det +71187 har skickat detta mms till dig, men vem fan e det? Kan man få reda på vem det är som sänder dessa mms?

 34. comviq?

 35. det händer ungefär samma sak för mig utom att det kommer en minut senare varje dag och pågått typ en och en halv vecka känns lite cp…

 36. Jag får alltid ett Kl 10 på morgonen, jag blir galen.

 37. Hah hah, jag har samma problem. Jag har också Comviq och min mobil är också på lagning.. Undrar hur länge kommer jag få detta MMS? Tillräckligt länge att ha fått egen mobil tillbaka?

  Det som gör det allt roligt är att jag hamnade hit på prick två år efter detta inlägg skrevs 🙂 Tråkigt ändå att det inte finns nåting att göra, vi får bara sitta och vänta..

 38. hej kids, jag har fått sms:et löpande i 3 år i sträck. försökt kolla in ifall det är ett mms på comviqs hemsida dvs. försökt hämta bilden. ingenting händer. INGENTING. man möts bara av texten att det inte finns något mms att hämta.

  Hur gör vi för att bli av med skiten? jordens jobbigaste i-landsproblem. lätt på topp tio highscore.

 39. hej va bra

 40. jag har också fått detta sms eller mms i ca 4 månader nu och jag har en nokia 5510 mobil och den kan självklart inte ta emot mms jag har funderat på att spärra det men när jag frågade så funkade det inte.. helt enkelt har ni comviq får ni lära er att leva med det..

 41. Herregud flera st har förklarat exakt vad det handlar om och ett fullständigt logiskt fel då förmdoligen en vän till er skickat ett mms till er när ni ha en telefon utan tillgång för mms.

  Varför fortsätter ni tjata om mystik, hemskt, irriterande, underligt, virus osv…

  det har en helt logiskt förklaring och hur lätt som helst att bli av med… Fixa det eller säg upp mobilabbonemanget för ni har tydligen inte teknisk kunnighet att ens kunna hantera en sån enkel pryl

 42. Har också nu fått detta sms, å i sms:et så står det att man ska in på tele2.se/hamtamms och där skriva in telenr och koden för att kunna se mms:et på internet.

  Frågan är bara hur ska jag skriva in telenummret? har testat alla möjliga sätt men det står bara mms:et kan ej hittas och att man har skrivit fel nr.

 43. Det är jätte konstigt jag kan skicka sms till andra och de får smset, men när de skickar sms till mig så får jag inga sms, vad tror ni att det kan vara?:S

 44. I really don’t understand a word…but I could realise that you are talking about some problems with sms with 654321 number! I’m from Argentina and have also recieved some “shokes” from this number in my mobile and the cel company doesn’t have any answer and doesn’t know how to stop them…message center number +5434990048

  do you have any info??

 45. Hej alla glada 654321 mottagare. läst igenom alla inlägg det första skrevs juli 2005 och nu skriver jag här dec 2008 och får ingen ordning på dessa otroligt jobbiga mms. Det står att det inte går att öppna, får det varje timme asjobbigt har försökt spårra detta nr på min mobil men det kommer ändå.
  Fortsättning kanske följer genom åren, och ingen vet riktigt vad det står för….

 46. tack för klargörandet! vi verkar ju vara många med samma problem, så denna sida blir väl välbesökt även fortsättningsvis =)

 47. Jag har ett liknande problem, jag får ibland ett sms där det står “meddelandet kan inte visas” men avsändaren är 1059710597. Någon som känner igen det? Kan det också vara ett mms som någon försöker skicka, tro?

 48. SVAR:

  654321

  Meddelandet kan inte visas.

  —————————–

  Om ni någon gång haft erat simkort i en mobil som kunnat ta emot MMS så registreras det, om ni sedan sätter i kortet i en mobil som inte kan ta emot och någon skickar ett MMS kommer detta meddelande från 654321 att komma med regelbundna mellanrum. Anledningen är att du tidigare kunnat ta emot så den försöker fortsätta skicka för att den tror att du tillexempel har mobilen avstängd eller är utanför täckningsområdet för din operatör. M.v.h. SVAR PÅ ALLT

 49. TACK FÖR ALLA INLÄGG!
  JAG SER ATT JAG EJ ÄR ENSAM OM DETTA MYSTISKA MEDDELANDE, DÅ JAG IDAG, DEN 23:E JUNI 2010, FICK JUST DETTA SMS TILL MIG, UTAN INNEHÅLL FRÅN; 654321.
  JAG HAR EN ENKEL MOBIL UTAN ABBONEMANG; MOTOROLA C139, MED KOVIQ-KORT INUTI.
  DETTA ÄR FÖRSTA GÅNGEN PÅ 1 ÅR SOM JAG FÅTT MEDDELANDET, OCH HAMNADE HÄR NÄR JAG SÖKTE PÅ NÄTET.
  VET INTE HELLER VEM FAN SOM LIGGER BAKOM IDEN/MMS:et ELLER VAD DET NU ÄR, MEN HAR INGEN MMS-TELEFON SÅ MAN UNDRAR JU…
  MED TANKE PÅ ALLA VIRUS/TROJANER SOM DRABBAR OSS DATORANVÄNDARE SÅ SVARADE JAG EJ PÅ SMS,ET UTAN RADERADE DET MED EN GÅNG-MAN VET JU ATT MAN KAN ÖPPNA EN “DÖRR” IN TILL DIN TELEFONBOK/REGISTER ELLER GÅ MED PÅ ETT DOLT AVTAL GENOM ATT SKICKA ETT SVARANDE MAIL/SMS, SÅ ATT RADERA SKITEN ÄR NOG DET SÄKRASTE…

 50. MICHEL:
  När jag kollade min mobil igår så dök det upp ett meddelande där det stod typ “MMSet kunde inte visas”. När jag kollade historikloggen så stod det att det var 654321 som skickade något till mig kl 18.07! Jag kollade Inkorgen, men hittade ingenting! Jag sökte runt på nätet och fick reda på att det var en påminnelse från nummret att jag inte hade MMS-funktionen installerad när någon hade skickat ett MMS till mig. Nu är det installerad, men idag, 18.07, så fick jag inget MMS skickad. Någon som vet varför? Jag har Comviq och min mobil är en Nokia 5320.

 51. Hej idag 27/3 2012 fick jag samma _sms_ klockan 21:51 med en tom rad. Jag har Tele2/Comviq och Motorola C139. Jag tror detta är ett sms med settings för inkommande sms. Detta grundar jag på att innan kunde jag inte ta emot sms från vissa utvalda nummer. Efter smset fungerar detta utmärkt. (Samma problem som avsändaren konstigt) Vidare, efter att jag startar om telefonen fösvan smset ur inboxen. Jag tror det är menat som ett sk SilentSMS med inställningar för att laga något problem. http://en.wikipedia.org/wiki/SMS#Silent_SMS

  Eftersom jag inte sparat sms’et kan jag inte analysera det vidare.

  Ni som får mms får det för att ni har en feature telefon och vi som får sms har en mer rudimentär telefon. Detta är något som normalt set bara kan kontrolleras från operatören (via imei).

  Tack för all information.

Leave a comment