När jag blir riktigt arg

Detta är faktiskt ett gammalt dagboksinlägg – men som aldrig sett dagsljuset i min blogg, utan är saxat från Helgon.net. Anledningen till att jag väljer att återpublicera det i min blogg just nu, ett halvår senare, är ett inlägg från andrea goes stockholm, som gjorde mig också upprörd.

UPPDATERAT:
Förtydligande: det är inte henne jag blir arg, utan det är med henne.

Skrivet av “herr_varg” söndagen den 12:e december 2004 kl 22:45:
—-88—-

Kanske lite naivistiskt, men ganska bra…

6 Responses to “När jag blir riktigt arg”

 1. Tack för din kommentar! Hade glömt bort att det finns en tidning som heter Moore också. Här hade jag tänkt skriva något smart om mina åsikter om “livsstilsmagasin”, men som du antydde så känner man sig mest frustrerad över dessa tidningar. Jag orkar knappt börja prata om könsrollsperspektivet.

 2. Kanonbra inlägg! Håller blint med er båda.

  I boken: Med uppenbar känsla för stil; ett reportage om manlighet.
  http://www.internetbokhandeln.se/_114H3TFUME/XBLZ/bok9173891746.html
  Så diskuteras precis det du säger… också av en man. Mycket bra och intressant bok.

 3. Bingo Rimér, jag säger bara Bingo Rimér… där skall krutet läggas om man vill kritistera.

  Personligen så är jag kluven till dylika tidningar för å ena sidan så görs ingenting av tvång, alla är med på det som visas och ingen tvingas in, men samtidigt så ger det ju signaler just till de testosteronstinna hanarna att allt är som det alltid varit. Förändring behövs inte utan det går bra att fortsätta med stenåldersbeteendet och det är ju något som just sådana här tidningar indirekt eller direkt uppmuntrar till.

  Svår nöt…

 4. Fröken J:
  Det är faktiskt en av de mer betydelsefulla böckerna i mitt liv, när jag läste den kände jag: “Gud vad skönt att fler män än jag tänker så här!”

  Jerry:
  Jag skulle tro att en förändring kring i frågan om jämställdhet kommer att hända, oavsett dessa (självutnämnda) ”livsstilsmagasinen” men förändringen tror jag skulle gå fortare om tidningarna försvann. Dessutom så nej, de klart, ingenting görs av tvång i de tidningarna, men branschen som sådan är inte vacker, och på något sätt blir nakenmodellandet lite mer “rumsrent” när det finns sådan tidningar.

  Däremot, det är en väldigt svår fråga, för jag vill inte inskränka tryggfrihetslagen, och jag kan förstå att vissa människor gärna viker ut sig i dessa tidningar, och mina argument flagnar lite ur det perspektivet.

 5. Men är det verkligen så? Skulle det gå snabbare om dessa tidningar försvann? Var skall dessa testosteronstinna hanar göra av sina lustar då någonstana? Ingår det liksom inte i biologins värld att män på olika sätt blir kåta på kvinnor?

  Det är svårt att begränsa den kåtheten helt enkelt och gör vi det för mycket så tror jag att våldtäkter och jävelskap ökar. Ja, jag tror till och med att en liberalare sexualpolitik kan vara till godo för kvinnor. Det må låta paradoxalt, men jag har kliat mig många gånger i huvudet om alternativen.

 6. jag bara blev arg för att jag gjorde fult i skolan! jag grät i 3 dagar över det men jag har ennu inte kommit på nåt bra sätt att få bort det! har du nån bra lösning?

Leave a comment