Om böcker

Den löpeld av redovisningar kring vilka böcker man läser har nu nått fram till mig (tack Jenny!) , så här kommer mina svar:

Antal böcker jag äger?
Tja, kanske 200-250 st.

Senaste boken jag köpte?
Jag tror att det var del tre i serien om ö-världen av Ursula K. LeGuin

Senaste boken jag läste?
Hihi, den bok jag just nu håller på med heter “The rule of four” (av Ian Caldwell och Dustin Thomason). Det underhållande är att mannen i “English bookshop” (i Uppsala) sålde in den som “Da Vinci-koden, fast för intelligenta läsare” – och det argumentet kan man bara inte motstå (om man har mina åsikter om Da Vinci-koden)!

Fem böcker som betyder mycket för mig:
Stephan Mendel-Enk: Med en uppenbar känsla för stil – ett raportage om manlighet
Donna Tartt: den hemliga historien
Neal Stephenson: Snow crash
Alan Cooper: About face, the essentials of user-interface design (som i alla fall har varit min egen lilla husgud!)
Samt, mer kollektivt, diverse böcker om språkbruk och retorik, som alla är väldigt givande, till exempel “Retorik idag” av Göran Hägg, “Strövtåg i språket” av Catharina Grünbaum eller “Språkets lustgård och djungel” av Margareta Westman.

Skicka frågan vidare till:
Svårt, de flesta bloggar som jag läser har redan haft den, så det får bli öppen antagning nu – vem helst får ta den, så känn dig manad, kära läsare!

One Response to “Om böcker”

  1. Tack för bra boktips.
    Gjorde en snabb scan pa din blogg om vad du tycker om Da Vinci-koden. Hittade många andra intressanta inlägg men inget om just den. Nyfiken blå.

Leave a comment