Bloggforum 2.0

Jag hade det stora nöjet att gå på Bloggforum 2.0 igår och jag vill först skicka ett stort tack till Erik Stattin och Stefan Geens som arrangerat det. Det var många bra diskussioner och många intressanta åsikter som ventilerades – och det var också riktigt roligt att möta flera av er därute som jag dagligen läser.

Intressant var också att SVT bandade några av paneldebatterna – även om bloggosfären i Sverige än så länge består av bara drygt 1000 bloggar. I debatten Bloggarna och valet 2006 var panelen överens; bloggarna i sig kommer inte påverka utgången av valet 2006, såvida inte en blogg släpper en skandal av en så stor dignitet att skandalen får uppmärksamhet utanför bloggosfären och det i sin tur påverkar väljarna. Ändå var SVT där och filmade. Är inte det i sig ett tecken på att bloggar kommer att bli alltmer betydelsefulla?

Att definera upp vad en blogg egentligen är diskuterades också, men de diskussionerna intresserar mig inte. Det är som Annika Tiger sa, bloggar är inget nytt, fenomenet har funnits länge, fast just nu kallas det bloggar. En rolig (och smått corney) liknelse är dock värd att nämna (och jag tror att det var Emma som sa det):

Att skriva på ett forum är som att sjunga i kör
Att skriva en blogg är som att sjunga solo


Paus på bloggforum 2.0


Paus på bloggforum 2.0

3 Responses to “Bloggforum 2.0”

 1. “Att skriva på ett forum är som att sjunga i kör
  Att skriva en blogg är som att sjunga solo”

  Var det Emma?

  Ja, det var riktigt poetiskt.

  Annica

 2. Shit, jag är med på bild! Den understa, mitt emot tjejen som äter äpple(?)

 3. Annica: Jepp, det var Emma. Och poetiskt.

Leave a comment