Partipolitisk färgtillhörighet

Jag har kommit till insikten att jag är KSML(r). kort och gott: jag är en Kapital-Socialistisk-Miljöcentrerad Liberal (radikal).

Sverige (eller i alla fall en del av Sverige: dvs jag) behöver ett nytt parti, och en av kärnfrågorna är feminismen. Någon som vill vara med i mitt parti?

Jag inbillar mig att detta är ett vanligt problem, att man inte känner att man hör hemma i något parti; ens åsikter passar helt enkelt inte in på ett parti. Så, jag funderade vidare, och kan det kanske vara på grund av att frågor ofta ställs så direkt till politiker? Ingen politiker kan få in sitt partipolitiska program eller sin ideologi i en sakfråga, de finns inte utrymme för detta i media. De får finna sig i att ha bra svar på en rakt ställd fråga. Vilket leder till att man kan tycka att G. Persson svarar bra ibland och dåligt ibland, utan att se helheten.

Det finns förstås tusen andra orsaker också, men detta är nog en av dem… Hmm… Knepigt, sånt här…

5 Responses to “Partipolitisk färgtillhörighet”

 1. Du låter ju som en typisk folkpartist. (;-)

 2. Haha! Usch, jag vill inte vara folkpartist!!!

  Jag var ikväll på fika med en sann socialdemokrat, som bekräftade min tanke om att mina politiska åsikter inte riktigt är form-enliga för något enskillt parti, men tyngdpunkten och mina kärnfrågor är definitivt åt vänster jfm t ex högerblocket, vilket känns bra! 😀

 3. Kärnfråga-Feminism! Varför det om jag får fråga? Är inte Sverige en av de främsta innom detta område redan?

  Hur gick det förresten med dina regerings studier? Kom du igenom baspaketet? Kollade snabbt igenom regeringens hemsida, men bestämde mig för att återkomma en kväll då jag inte kan somna…

  Låter som KSML(r) får min röst i nästa val.

 4. Tja, alltså – ibland blir jag aldeles ledsen när jag tänker på hur långt det är kvar innan det finns något som man kan kalla jämnställdhet i Sverige. Som andelen kvinnor i företagsstyrelser, ojämn lönesättning (det finns definitivt, även om det idag heter “personlig lönesättning” eller nått sådant), lagens syn på våldtäkter och så vidare och så vidare…

  Du kan andas ut, jag formligen bubblar av blogginlägg om Sveriges politiska styrning, så håll ut! De kommer! *ler glatt!* Du har däremot i sak aldeles rätt, det är ganska torra broschyrer att läsa, men ack så intressanta!

 5. Har på senare år ändrat åsikt om detta med jämställdhet. Det kan vara för att jag lever i ett land som är minst 50 år bakom Sveriges långt framkommna lagar osv.
  Självklart skall män och kvinnor ha samma lön, samma vilkor och samma rättigheter osv. Det är ju en självklarhet. (Verkligheten ser tyvärr annorlunda ut)
  Däremot tycker jag man skall komma i håg att män och kvinnor faktiskt är två helt olika varelser. Vi tänker annorlunda och har ofta en annan synvinkel på saker och ting. Detta är så väldigt tydligt hos barn, där vi inte ännu hunnit forma dom som vi vill. Pojkar och flickor har annorlunda lekar och har olika uttrycksform.
  Jag tror att om vi accepterar att det faktiskt är stora skillnader pa oss, och kan värdera varandras egenskaper kommer kanske inte en del kvinnor att känna sig underlägsna männen.

  Phu, måste nog ta en fika paus nu…

Leave a comment