Fredagsfyran – v16, 05

Veckans Fredagsfyra handlar om mobiltelefoner:

1. Vad har du för mobiltelefon och varför valde du just den?
Jag har en svart Ericsson t630, kort och gott för att jag tyckte den är snygg och min gamla 3310 tillsist hade dött (efter många tappra år).

2. Har mobiltelefonen räddat dig ur någon knepig situation som du inte hade klarat utan telefonen?
Tja, när jag av misstag råkade dra igång inbrottslarmet på min förra arbetsplats två gånger inom loppet av tjugo minuter, halv sju en fredagsmorgon. Fast min mobil räddade mig bara första gången, andra gången var batteriet dött. (Man måste ju ringa larmcentralen inom loppet av ett par minuter, för att de inte ska åka ut på en svindyr utryckning!)

3. Oroar du dig för strålningen från mobiltelefoner och telefonmaster?
Egentligen inte så mycket.

4. Finns det någon i din omgivning som inte har mobiltelefon?
Hmm, jag tror inte det, frånsett mina (mycket unga) syskonbarn (Adam, Hagar och Silas).

Anledningen till att jag inte svarade på förra fredagsfyran, trots att det dessutom var jag som föreslagit dem, är att min mycket välanvända och högt uppskattade handdator kraschade.

Jag hade, min vana trogen, suttit och skrivit på den på resan till och från jobbet, och när jag kom hem och skulle synka in mina svar till PCn för att sedan lägga upp dem, så dog den helt! :´( Som tur är var det “bara” mina så noggrannt formulerade svar som var förändrat på handdatorn (frånsett någon highscorelista, tror jag). Nu har jag dock en annan handdator som lever och frodas i största välbehag!

Men – för att ni inte ska bli besvikna, här kommer mina svar för vecka 15:
1. Tror du på övernaturliga fenomen?
Nej, jag är lite för “systematiskt” eller “logiskt” tänkande för att tro på det.

2. Kan du nämna ett exempel på varför du tror/inte tror på det?
Egentligen inte, eftersom det jag tror på är det naturliga, och kan man inte förklara något, så är det inte “naturligt” – och på något sätt “faller utanför min referensram”.

3. Vad är övernaturlighet?
Det som inte går att förklara med den världsuppfattning vi har idag, som spöken, andar och magi.

4. Om du inte tror på övernaturliga fenomen, önskar du att du gjorde det och tvärt om, om du tror på det, önskar du att du inte gjorde det?
JA! Jag skulle vilja tro, jag vill ha mer magi i min vardag!

För att citera en mycket känd Mulder: “I want to believe!” 😀

Leave a comment