Om ljudboken “Vad alla företagare borde veta om PR”

Under sommaren lyssnade jag på boken “Vad alla företagare borde veta om PR” av Marie Hagberg.

Boken var mycket inspirerande, kort och koncis med många konkreta exempel. Jag gillar Marie Hagberg bryta ett ämne som jag tycker svårdefinerat och luddigt (och säkert många med mig) till något fullständigt glasklart och enkelt. Orsak och verkan, sambanden däremellan blir så tydliga! Det märks att det här är frågor Marie brinner för och har brunnit för länge.

Jag lyssnade på ljudboken, och det är författaren själv som läser den (vilket jag alltid gillar bäst, då kommer man närmare författarens andemeningen tänker jag). Marie läser den på ett bra och resonerande sätt, som gör att man inte tappar fokus utan vill höra mer och mer. Faktiskt tog jag en paus ibland bara för att tänka igenom det som sagts och applicera det i min verklighet, men man kom snabbt in i boken igen så fort man fortsatte.

Jag förstod också bättre hur journalister gräver och vill hitta information, en sådan enkel sak som en “för pressen”-sida på småföretagares webbplatser blev så självklart, efter att ha lyssnat på det kapitlet.

Brister i boken? Jag önskar att den hade varit ännu längre! Ämnet är till synes outtömligt och ännufler exempel hade varit kul att lyssna på – det spelar ingen roll om poängen blir den samma med olika exempel, bara att höra Marie Hagberg resonera om dem och prata om dem räcker!

Länk till Adlibris:

https://www.adlibris.com/se/ljudbok/vad-alla-foretagare-borde-veta-om-pr-9789163770715


En tioårings födelsedag

Hej på dig, du, min kära läsare!

Det var kanske ett tag sedan du var här, det var onekligen ett tag sedan jag var här speciellt regelbundet, men jag är fortfarande stolt och nöjd med min blogg, och hoppas kunna skriva mycket i den även i framtiden, även om det inte blir så ofta nuförtiden.

Det är idag tio år sedan jag skrev det första inlägget här i “All About The Package“. Det här inlägget blir nummer 496 i ordningen, det vill säga att det snittar på knappt ett inlägg i veckan (i alla fall om man är lite optimistisk i sin huvudräkning). Kanske inte det senaste åren, men det är ändå värt något. Jag har många bra blogginlägg i mitt huvud, och vill gärna skriva ner dem – tids nog.

Några populära inlägg som folk hittar till nuförtiden är inte bara klassikern om titanringar (den som över tiden lockat allra flest besökare från Google), utan även min krönika om året 1984 ger mig besökare, och min upptäckt när jag släktforskade om huruvida kusiner får gifta sig i Sverige ger mig en del besök.

Snart dags för 500-avsnittsjubileet, häng med tills dess, vet ja’!

 


Carl Teodors första motion

Den 28 maj 1914 lämnade Carl Teodor Magnusson in sin första motion i Riksdagen. Han satt sedan ett år tillbaka i Första kammaren för Älvsborgs län. 

Motionen handlade om han tyckte man skulle bevilja ett extra statligt lån till enskilda järnvägsanläggningar på 10 000 000 kr som skulle utbetalas under en femårsperiod (vid sidan om lånet på 7 500 000 kr som redan lånats ut). Lånet skulle börja betalas ut från och med 1917 och fem år framåt.

Hur det gick? Fick han igenom sin motion? Det vet inte jag. Bilden hämtad från Riksdagsbiblioteket när jag var där för ett drygt år sedan.

  


DIY kamera cage

Jag följer en man på Youtube under namnet FrugalFilmMaker som hade en väldigt bra idé på hur man göra en DIY kamera cage, så jag lät mig inspireras av honom och byggde en ungefär likadan själv. Sedan gick vi på en promenad i slottsparken till Svartsjö slott, Wilma och jag, så jag kunde testa det. Här är en kort testfilm:


Unboxing-video

Jag fortsätter med att jobba med mitt filmintresse i följande unboxing dogfood video:


En liten videofilm om att hålla kamera stilla

En av mina hobbys är att filma, och även om jag bara är en glad amatör, vill man ju göra en så proffsig film som möjligt. Jag har märkt att det är svårt att hålla min kamera still – den är för lätt och billig och dessutom utformad på ett sätt som gör att man inte blir så stabil på handen.

Canon Legria HF R306

Canon Legria HF R306

Så, jag gjorde ett litet DIY-projekt för att skapa en stabilare inspelning, och lade ut det som en youtube film:


Kraftwerk på Cirkus 2014-01-23

Det var helt fantastiskt kul att se Kraftwerk på Cirkus förra veckan, de är ett av de där banden som jag håller väldigt kära, och de var väldigt duktiga. På något sätt påminde de mig om när vi såg Mark Knopfler, för Kraftwerk var också ett gäng gamla herrar som framför sin musik utan att egentligen bry sig om publiken. De har kul, gör vad det ska göra, och förmodligen är det världens absolut bästa musiker på just det. De är så bra att jag förmodligen inte ens förstår att uppskatta hur svårt det är att böja och bända på ljuden i deras 70-tals synthar på det sätt som de gör.

Kraftwerk - Radioaktivität

Kraftwerk – Radioaktivität

Jag noterade att de ändrat texten i låten “Radio-activity” så att de också fick med Fukushima bland kärnkraftskatastroferna, vilket var ganska snyggt (och “turligt” nog har den orten också precis rätt antal stavelser för att passa in).

De körde inte alla mina favoriter, men då har de också en ganska omfattande diskografi, så det kan man väl knappast begära.

Kraftwerk - Mensch maschine

Inte mindre än fyra låtar spelade de från “die Mensch maschine


Vad hände 2001?

Internet Explorer 4.01, en väldigt tidig tablet, och så glasögon för riktiga hårdingar. Detta och mycket mer ryms i en gammal tidning jag grävde fram häromdagen.

(more…)


Släktforskarens förundran

Jag sitter och gräver i gamla husförhörslängder (just nu genom Arkiv Digital) och förundras över vad mycket information som finns. Ikväll hittade jag fyra “nya” syskon till min mormors farfar – alla födda på 1830 talet.

Muraren Olof Olsson (more…)


Shameless selfpromoting

Kära bloggläsare – tänkte bara upplysa dig om att jag just nu sitter och uppdaterar Emmas och min reseblogg med fler dagboksanteckningar från vår resa till Kuba i somras – och om det skulle vara så att du skulle vara lite nyfiken, är du varmt välkommen att hoppa till:
Stavegårds reseblogg om resan till Kuba

En innergård i Havanna

En innergård i Havanna