Weinheim dag 5 – en promenad i staden

Dagen började med ett jättestort åskväder, som främst Emma och David vaknade av. K hade ju somnat så sent igår att vi trodde han skulle sova länge, men strax efter sju vaknade han, pekade på hörnet av rummet där alla nya spännande leksaker fanns, och sedan var dagen igång. Frukosten kom igång lite väl sent, så den blev ett stort skrikkalas. K vägrade äta sin gröt, J grät för att K var ledsen, och L lyckades magiskt nog somna mitt i kaoset. Varpå K klättrade ner från sin Stokke-stol och satte sig nära henne och började sparka hårt i golvet med benen. Det är inte lätt att vara småsyskon, men det är inte heller lätt att vara K. Eller hans föräldrar.

Till slut var allt packat, alla påklädda, nedstoppade i vagnar, vi har både Bugaboon till tvillingarna och K röda med oss – och vi gav oss av. Första stopp: Werner Heisenberg Gymnasium, där D gick i skolan en gång i tiden. Där gick vi in på skolgården och tittade oss runt. Sedan gick vi vidare, runt hörnet och förbi Volksbank Weinheim och uppåt mot huvudgatan – men på vägen hittade vi en tygaffär, Stern Depot! Där gick vi in, och handlade så länge att K tröttnade så K och D gick och tittade på minnesmärket för fallna soldater under första och andra världkriget. (Dock är texten bara fallna soldater under världskriget 1914-1918 och världskriget 1939-1945.)

Sedan gick vi och åt lunch, äntligen Flammkuchen! När vi ätit gick vi till en galleria för att byta blöjor. Där fanns lustigt nog gratisblöjor från DM som man fick ta och testa. De hade till J och L, men Ks storlek var slut.

Vi vandrade huvudgatan fram till Marktplatz och sedan upp till slottet som numera inhyser stadens rådhus. Vi hittade en lekplats i ett hörn av slottsparken där K kunde leka. Det dök upp en yngre tjej som också lekte på lekplatsen – så när hon bytte från en attraktion till en annan följde K efter – och när han bytte följde hon raskt efter, som ett litet Följa John där deltagarna låtsas ignorera varandra.

Sedan kaffe, vatten och glass på ett väldigt posh café i slottsparken. Det är mycket varmt här – åtminstone 30 grader. Hemma i huset känns det alltid svalt att gå in i badrummet och där står termometern på 27 eller 28.

Därefter gick vi en liten bit till, innan vi började gå hemåt. K började bli väldigt sömnig och klockan var över 15, så vi vågade inte låta honom sova – så David bar hem honom via ett stopp för att proppa i oss björnbär och stoppade honom i ett avsvalkande bad, medan Emma handlade lite kvällsmat på Rewe. Vid kvart över fyra, med en betydligt svalare Kilian och David var det dags för tvillingarna att äta, Emma att sitta ner, David att äta något salt och Kilian med, så det blev en chipspaus.

Sedan babblarna för Kilian och David medan tvillingarna och Emma badade.

Vi packade ihop oss igen och gick ut på kvällspromenad och alla tre barnen somnade i sina vagnar! Ljuvligt! Vi tog tillfället i akt att äta stora glassar upplaga som spaghetti i den varma kvällen, och eftersom lyckan höll i sig satte vi oss på Markt platz som vanliga människor – må vara vanliga människor med tre barn i vagn – tog en drink och läste lite medans barnen sov gott.

Sedan drog vi oss sakta hemåt, och väl hemma bar David upp K till sin säng. Sedan gick David ner till nedervåningen igen, och så någon gång vaknade K. Tre timmar senare somnade han om i Emmas säng. Tvinsen vaknade inte så mycket av allt larm vilket var väldigt skönt. En otroligt skön kväll tog en helt annan riktning genom att K vaknade men det är, som vi brukar säga, inte så lätt att vara K alla gånger. Eller hans föräldrar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.