Weinheim 4 – Framme!

Dagen började med att vi vaknade, gjorde i ordning tvillingarna och matade dem lite innan vi väckte K. Frukosten var jättebra, vi satt ute och överallt vi går väcker tvillingarna uppmärksamhet. Emma och K tog en lång “itta-oa”-session runt gräsmattorna så att K nästan föll omkull av skratt. Itta-oa tror vi betyder “springa litegrann” (itta) och “stopp” (oa), en lek de gör på förskolan. K springer den helst runt runt träd, bord, fåglar och annat.

Till slut hade vi packat ihop allt och stuvat in allt i bilen, eller David stuvade medan Emma och K sprang lite mer. Tänk, om ett par år kan barnen springa med varandra och vi kan stuva bilen dubbelt så fort!

Goslar är en helt otroligt pittoresk tysk liten sagostad med gamla, låga hus. Många är korsvirkeshus, men väldigt många har fiskfjällsfasad av skiffer! Tusentals små skifferskivor överlappandes på små och stora hus. Vi strosade omkring, handlade barnkläder på C&A eftersom det är för varmt för över hälften av barnens kläder som vi har med oss. På ett kafé åt vi goda sallader och tog med oss 80% av Ks chicken nuggets med pommes i en låda – han är inte så mycket för att äta, gossen. Efter en promenad runt gamla stan och ett blöjrace hoppade vi in i bilen och åkte.

Och åkte, och åkte, och åkte. Det känns som att hela autobahn är en byggarbetsplats just nu, otroligt jobbigt att köra i extrasmala filer på extrasnabb motorväg…runt Hamburg såg vi åskväder i horisonten och ibland regnade det på oss.

Vid ett tillfälle tog vi en paus i en liten by, Hesslar, precis bredvid A5:an, för att tvinsen skulle få sträcka på ryggarna och K skulle få lite frukt. Först stannade vi på en liten parkeringsplats utanför byn, och där stod även en husbil uppställd. De finns lite här och var, vi såg ett antal längs vägen till Celle igår också, och är arbetsplatsen för prostituerade. Det känns som en osäker plats att jobba.

Till slut var vi ändå framme i Weinheim och hittade in till Ferienhaus Fieger på Tannenstrasse där vi möttes av våra värdar Michael och Tina och deras döttrar Nelly och Samone. Huset är väldigt snirkligt och prångigt och har en brant trappa från köket upp till vardagsrummet och också vansinnigt varmt men det är det ju ute också så inte så konstigt. Vi fick en genomgång av huset och bestämde oss för att sova allihop i det som egentligen är barnrummet. Där har vi nu två 90-sängar och tre spjälsängar, J och L fick varsin den här gången eftersom det finns två på plats. Huset är ett korsvirkeshus från 1600-talet och familjen Fieger bor i det andra huset som delar samma lilla gård.

Att åka bil med alla småttingar har gått tacksamt och oväntat bra. Bebisarna sover eller roar sig med de leksaker som sitter fast i deras babyskydd och piper, sin vana trogna, i princip bara när de vill ha mat. K är en riktig liten hjälte som är ganska glad hela tiden fastän det måste vara oerhört tråkigt för en tvååring. Mycket mer än sexmånaderstvillingarna behöver han bli underhållen och den förälder som sitter bak får prata och leka med bilar och peka ut spännande bilar och kossor utanför fönstret. Och sjunga om Per Olssons bonnagård – K kallar sig själv för “Ila” och refrängen går, som alla vet, “Ila Ila ooo”! Om han själv får välja så är djuret alltid en gris, men sjunger duktigt med även om hundar och hästar och katter och får (jätteroligt att säga BÄÄÄ) och kor och traktorer osv. Patty cake, Imse vimse och andra rörelsesånger är också underhållande ett litet tag och sista timmen till Weinheim tittade han och J på Nicke Nyfiken på iPaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.