Dag 6: Santa Maria – Newport Beach 21/2

Utan att äta frukost eller just göra annat än att packa ihop oss kom vi iväg efter en och en halv timme. Ett par blöjbyten samt att en av oss måste ha bäbisen i famnen för att han inte ska gråta (vilket är att föredra på ett hotell halv sju på morgonen) gör en lite långsammare än när man bara är två vuxna.

Körde en jättevacker väg till Santa Barbara som tog en dryg timme genom vingårdar, gröna kullar som var alldeles silvriga av dagg och lustiga träd. Landskapet förändrar sig verkligen vartefter vi åker, såhär såg det inte alls ut längs kusten.

Vi åt frukost i Santa Barbara, gick och handlade på CVS Pharmacy – bl.a. en ny typ av blöjor, den första vi köpt var för liten och vi fick slänga det paketet. Den här gången köpte vi en vinnande modell, CVS egna.
Lördagförmiddag i Santa Barbara är också yogaförmiddag, eller så har SB en orimligt hög yogibefolkning!


Körde vidare, fastnade i köer på en sexfilig motorväg genom LA, där vi bara stannade för en enkel lunch på Taco Bell. Bär man ständigt runt på en tio kilos bäbis, så behöver man (dvs David) egentligen lite mer än tre tacos till lunch, vilket märktes på blodsockret senare i bilköerna. Hur som helst, tillslut nådde vi dagens mål, Huntington Beach, officiell Surf City USA, med registered trademark och allt. Staden har 192 000 innevånare. Det är ganska mycket. Men surfarna och turisterna håller mest till nere vid stranden förstås.

Vi tog en promenad ut på piren i den hastiga solnedgången och tittade på några tappra surfare som guppade i vattnet och oljeplattformarna som blinkade stämningsfullt i skymningen. Det ligger fullt av oljeriggar här bara någon/några kilometer ut från stranden vilket var en överraskning för oss.


Efter middag bestående av nån slags våfflor pratade vi med kvinnan i 7eleven-butiken som skrattade förtjust och kommenterade “Oh my GOD?! REALLY?” när vi berättade att det finns 7eleven som stänger på nätterna där vi kommer ifrån. Hon önskade sig att hon slapp jobba “the graveyard shift – some of them drunks are scaaaary!”.

Inatt bor vi på att ganska trist Ramada Inn-motell, men de har tvättstuga så att vi kan tvätta. Det har nog alla hotell hittills haft faktiskt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.