Dag 5: Carmel – Santa Maria, en bilåkardag

Dagen började med att Emma och Kilian sov till halv sju ungefär, medans David vaknat tidigare och inte kunnat somna om. Vi gick upp och gick ut och gick till den kontinentala frukosten. Den bestod bara av vegansk mat, och var ok. Vi pratade ett tag med ett äldre par amerikaner som inte kunde låta bli att berömma Kilians vackra ögon. De bodde “in the Bay area” och åker till Carmel ett antal gånger om året för de gillade det så mycket. En av deras barnbarn hade just fått ett stipendium för att han var så bra på basket, och han skulle flytta till Phoenix för att gå någon specialskola där. Ungefär så. De hade åkt en kryssning från London till Stockholm till Saint Petersburg och vidare till Estland och sedan Belgien. Hon sa “Oh, Stockholm was so beautiful with all the hills” (kan hon mena Oslo, kanske?). En bubblig, ljuvlig, och mycket amerikansk konversation!

Sedan fick vi en tur på stan, och tittade på den otroligt söta lilla staden. En klar favorit, dit man kan flytta när man blivit snorrika pensionärer.

 

 Vi hoppade sedan in i bilen och körde scenic route till Carmel beach, och därifrån till highway 1. Det är inte konstigt att highway 1 är känd, det är en jättevacker väg som slingrar sig längs kusten med en stor närhet till havet, bergen och vinden.(Vår hyrda Nissan Altima är lite vindkänslig så man märker när det blåser).

 

Vi stannade till på Ragged Point (tack för tipset, Mila!), och åt lunch – på porslin (första gången sedan vi landade!). David åt en god Walldorfsallad och Emma åt en Cobb-sallad.

 

Vädret är shorts-väder, och det har i stort sett bara varit soligt sen vi kom (frånsett nattregnet en kväll/natt).

Vi stannade på massor av ställen längs vägen och bara beundrade utsikten. På en strandsträcka hade det kommit iland tusentals sjöelefanter för att föda ungar. Mammorna och småelefanterna låg och nojsade med varandra och jätteelefanthannarna jagade varandra och hade stora näsor.


Sedan körde vi vidare och stannade tillslut i Santa Maria på ett gammalt gigantiskt hotell, Historic Santa Maria Inn, som huserat massor av gamla kändisar – som Marilyn Monroe, Johnny Weissmüller och Keith Sutherland. Man hade kunnat få ett rum som någon kändis bott i, men vi fick ett vanligt rum.

Middagen blev på en typisk diner med “booths” – the Pentry at park, som den hette, erbjöd istortsett hamburgare eller paj. Vi valde var sin hamburgare (Emmas kommentar: Hamburgare? Jag fick den ultimata maten! Avokado, kallskuret, ost, bacon, sallad och tomat – på en croissant!!!). Sedan blev det en ganska tidig kväll, och när vi fick och lade oss, hade vi kört nästan 30 mil söder ut.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.