Dag 4: Monterey – Carmel

K passade på att vakna kvart över fem och ville inte somna om, så vi fick en soluppgångsrepris av gårdagskvällens promenad ned till Fisherman’s wharf före frukost, men den här gången i sol. Frukosten på vårt ganska skruttiga motell, Arbor inn, var också ganska skruttig men fullt ätbar.

Vi funderade på att åka ut på valsafari men det kändes lite kallt efter nattens storm så vi valde istället Monterey Bay Aquarium, där de har alla möjliga fiskar och annat som bor i vattnet. Ett helt fantastiskt ställe där vi såg hajar och rockor och märkliga små krabbor och blinkande (!) maneter och stora läskiga brännmaneter och pingviner. Genom kikare på balkongen kunde man från akvariet se sjölejon och stora pälsiga havsuttrar som lekte i havet utanför. Ett riktigt roligt ställe!

 


Vi promenerade längs Cannery Row som är stora gatan i Monterey och åt glass men åkte sedan till grannbyn Pacific Grove, med många mycket vackra hus. K sov, så vi cruisade bara runt och fortsatte sedan längs kustvägen ut runt udden. Stora klippor och gigantiska vågor stannade vi till här och var och tittade på. I slutet av 17-mile drive kom vi fram till Carmel-by-the-sea där vi skulle bo, The Village Inn, ett motell som verkligen ser ut som ett amerikanskt motell gör på film, ligger i ena änden av huvudgatan. Carmel är en riktigt ursöt liten by, med små restauranger och affärer längs pittoreska gator. Vi gick ut i mörkret och hittade en italiensk restaurang där vi fick plats på takterassen vilket gick bra med en värmare över bordet.


En trekvarts aktiv lek med K höll honom vaken till läggdags, han har så roligt när han övar på att gå och stå!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.