Dag 3: Oakland – Monterey

Gick upp tidigt (K vaknade kvart i sex), och gick ner till frukosten. Idag fick han smaka på persikoyougurt – som han åt 3/4s burk av. En rolig sak som vi glömde skriva om i förra blogginlägget vad att Kilian fick bada badkar kvällen innan för att hålla honom vaken och det var mycket uppskattat!

 

Emma med mustachemugg

Efter frukosten packade vi om väskorna (mycket skönt!!) och checkade ut och körde till förorten Cupertino till 1 Infinite loop där Apples HQ ligger. D köpte en T-shirt. Och vi fick låna deras badrum för att ta byta på K.
Sedan somnade Kilian i bilen (och som Jonas brukar säga, när barnen sover i bilen gäller det att passa på och köra så långt man hinner!) så istället för lunch körde E hela vägen till Monterey. Först körde vi till ett köpcentrum och åt hamburgare, tog ut pengar och handlade snacks och mat och blöjor som visade sig vara värdelösa, sen till hotellet och checkade in. Vi fick ett ganska enkelt rum men sött. Vi langade mest in väskorna, och sedan gav vi oss av för utforska Monterey.
Monterey är en söt liten stad, som säkert är överfylld av turister på högsäsongen, men nu var ganska sömnig. Allra mest känd för att John Steinbecks roman Cannery Row utspelar sig här. Kanske spelade vädret in, för det började regna mer och mer och mer när vi hunnit gå till den pittoreska Fisherman’s wharf, så vi fick ta en taxi tillbaka till hotellet. Efter att ha övervägt våra middagsval landade det i att vi stannade inne och åt snacksen från tidigare på dagen.
På natten ösregnade det och kraftig åska höll oss vuxna vakna, men Kilian sov märkligt nog igen det.

Igår klappade K händerna för första gången, han vill inte göra det för att härmas men gjorde det igen nu på morgonen. Han övar mycket flitigt på att ställa sig och sätta sig, det är enkelt att krypa på hotellmattor och att ställa sig upp mot hotellsängarna. Ikvälk när vi satt på rummet för att det ösregnade ute var han superglad och skrattade i flera timmar medan han klättrade på sängarna och lekte med leksaker.

Han går mer och mer över på kalifornisk tid, och förhoppningsvis sover han snart hela nätter i sin säng istället för att lyftas över efter halva natten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.