See the USA in your Chevrolet

En av sakerna vi planerar hemifrån är hyrbilen, som vi hyrde under julhelgen. Vi kollade upp vilka hyrfirmor som finns direkt på Oaklands flygplats (OAK) som vi landar på och jämförde recensioner och priser och valde tillslut en Chevrolet Malibu “eller liknande” från Hertz.

Det är en ganska stor bil i Hertz Full Size-klass, men vi tar stor plats. Särskilt Ks parafernalia som ska in och ut en hel del vill vi ha gott om plats åt och vi räknar med att shoppa en del under resans gång också.

En sedelärande historia om att vara smart när man hyr bil kan man se det som då jag, E, min vana trogen snabbt googlade efter rabattkoder innan jag gick igenom hyrflödet hos Hertz och hittade en verifierad och bra som gav 10% rabatt. Den funkade fint i köpflödet och rabatten drogs av men jag tyckte att det såg märkligt ut på bekräftelsen och grävde lite i efterhand. Lätt rodnande insåg jag att jag hade bokat med en rabattkod som kräver att man är medlem i USAs Armed Forces…och det lär vi kanske inte kunna hävda att vi är… Som tur var får man avboka utan kostnad inom sju dagar från bokningen så det gick bra att boka av den bilen.

När jag istället gick in på Hertz svenska sida för att göra bokningen där hade de en “Dags för en road trip i USA”-kampanj med 17% rabatt som man inte behöver vara en del av ett annat lands militär för att utnyttja. Sensmoral: försök inte att lura systemet om systemet är på din sida från början.

Nå, vi får se om det blir en cheva eller något annat vi ska tuffa omkring i.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.