Kubaresan – dag 3

Efter att vi packat, ätit en sedvanligt god frukost och betalat Melba och Alberto 100 CUC (boende 30 per natt, frukost 10 per dag, middag 20), gick vi ut och fångade en taxi (en Amerikanare som var i halvbra skick). För fyra CUC tog den oss till stadsdelen Vedado – där hotell Victoria ligger. Det är hotellet som vår rundresa utgick ifrån – och där skulle vi spendera vår första natt. V checkade in, läste i pärmen i receptionen om vår tour, och blev sedan ledsagade av en gammal farbror till vårt rum. Rummets roligaste detalj var att det fanns en 75 cl flaska rom, och två små coca colaburkar i minibaren, samt en flaska vatten.

Vedado var en ganska välmående stadsdel, där många av husen var väl omhändertagna. Det var dags för oss att ta ut pengar, och vi hittade en ATM maskin som kunde ge oss 150 CUC, fast i femmor! Med en stor sedelbunt i magväskan gick vi sedan till hotell National, som är det största och finaste hotellet i Havanna. Här kunde vi köpa oss Internet – sju CUC per timme – och med tanke på hur skakigt och dåligt uppkopplingen var, så hann vi knappast mer än skicka ett mail till våra föräldrar och uppdatera Facebook på den timmen. Vi testade också att köpa oss en lite finare taxi tillbaks från hotell National till vårt hotell – en rosa cadillac.

Rosa cadillac
Rosa cadillac

Vedado var något mer välmående, lite mer städat och ganska tråkig stadsdel, och efter lite runttraskande där var det dags att möta vår grupp och guide från “Cuban adventure”.

Tre plus två australiensare, två Nya zeeländare, två Schweiziskor och så vi två utgjorde gruppen, tillsammans med Natalie – vår 36 årige guide från Cuba.

Vi åt middag tillsammans, och sedan gick vi och la oss.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.