Sida 21 – Tokyo

Kontrasternas resa slutade med 5 dagar i en stad vars like jag aldrig sett. Tokyo var kort och gott: galet. Det är inte utan att jag är lite glad över att den var det, för världen kryper, Nestlé och Coca Cola vinner mark över allt och ibland blir man lite rädd för att lokala kulturer ska suddas ut helt enkelt genom att alla börjar äta Kelloggs. Så är inte fallet i Tokyo. Inte så mycket i alla fall.

Vi började med att bo tre nätter i stadsdelen Shibuya, som lättast beskrivs som en samlingsplats för hippa ungdomar (E och jag kände oss otroligt mycket som kusinerna från landet när vi gick runt där) och i Shibuya finns affärerna som har det senaste och coolaste och märkligaste modet. Och otroligt mycket neonskyltar. Bilden nedan är knappt ens representativ för upplevelsen!

Här finns också “Love hotel hill”, en plats där man som ytterst trångbodd Japan kan hyra rum per timme. E och jag bodde dock på ett tämligen västerlänskt hotell (länk) i ett pyttelitet rum.

Efter tre nätter i Shibuya, flyttade vi till ett japanskt vandrarhem, en ryokan (Ryokan Sawanoya) som var en stor kontrast mot var vi bodde innan. Det var ett otroligt mysigt familjedrivet ställe i ett lugnt kvarter med trevåningshus, vanliga bostadshus. Detta låg nära tågstationen Ueno.


Här sov vi två nätter och åt japansk frukost – som mycket riktigt bestod av torkad fisk, misosoppa, ris, diverse grönsaker och grönt the.

Det blev det perfekta slutet på vår resa, tycker jag, ett genuint och äkta ställe, med tatamimattor och allt, och väldigt snäll personal som till och med tappert försökte översätta innehållet i våra risbollar för oss.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.