Sida 19 – Auckland

Det första vi gjorde efter att ha tagit inrikesflyget till Auckland var att ta ett par drinkar med Rasmus, (här är en länk till Rasmus blog), som också befann sig i Auckland den här dagen. Det var väldigt skoj att träffa någon man känner från Sverige, och få dela reserfarenheter med! Han skulle egentligen gå på en surfkurs veckan därpå, men der var så många som av en eller annan orsak avbokat sig efter jordbävningen, att han med kort varsel fått hitta en annan kurs att gå på.

Sedan åkte vi hem och hälsade vi på Emmas “syster” Brooke med familj, dvs man, och tre barn i åldrarna 5 år, 3 år och 7 månader (den yngsta faktiskt född dagen efter Emmas och mitt bröllop).

Det blev BBQ och öl första kvällen, och jag fick vänja mig vid att bli kallad “mate”! Vi kom dit på fredagen, och då hade kockan blivit ganska mycket, så gjorde vi inte så mycket mer än åt. Dagen efter åkte vi till Auckland zoo och tittade på zooets alla roliga och ganska ovanliga djur. Där fick jag också för första gången träffa en Kiwi, den klotrunda, vinglösa nyazeeländska fågeln. Den är väldigt söt! Andra djur jag aldrig sett tidigare var noshörningar och flodhästar (inte att förväxla med grodhästar). ett annat tämligen oväntat djur på ett zoo var ål. De håller på att göra om zooet och ge djuren större utrymme, vilket jag alltid är lite bekymrad över när jag går på zoo, men jag måste säga att Auckland zoo var väldigt bra och verkade ta hand om sina djur väl.

Det går ju naturligtvis inte upp mot hur vi behandlar våra kära Wilma ( som vi saknar mycket under resan ) men hon verkar ha det väldigt bra hos mamma och pappa.

Snorklarna och vår en-gångsundervattenkamera fick vätas en extra gång då vi på söndagen hämtade vår hyrbil och följde efter Brooke och Clint upp till Goat islands, som är ett välkänt skorkelställe på Nya Zeeland. Där såg vi fiskar med ränder, prickar, taggar, genomskinliga fiskar, och säkert massa andra med.

Vi skiljdes åt på stranden, då våra vänner skulle köra hem igen medans vi styrde bilen upp mot nästa hållpunkt på resan….

Comments are closed.