Sida 9 – en egen sida bara om vårt BnB i LA

LA – Hollywood BnB
Stället vi bodde på i LA är så speciellt att det är värt ett helt eget litet inlägg. Hollywood Bed and Breakfast ligger på Hollywood Boulevard, nästan i hörnet med Fairfax Avenue för den som vill titta på en karta. Ursprungligen är det en tämligen anspråkslös två-plansvilla, men som ägarna Nina och William gjort till ett glaspärlornas Mecka, fyllt av färgglada lampor, enorma urnor, skelett och små mjukisdjur. Inredningen är svår att beskriva – ta en titt på dessa bilder istället:

De var väldigt måna om sina gäster, och hjälpte oss med allt vi bad om. För oss kändes det nästan lite ovant att någon annan ringer och fixar skjuss, hämtar tidtabeller och kollar upp saker; vi kanske inte är vana att bo på ett sådant ställe. Hur som helst var Nina och William väldigt genuina och ansträngde sig på ett mysigt och omsorgsfullt sätt.

LA är en ganska märklig storstad, väldigt platt med de flesta hus, förutom hotell och höghusen i Downtown, inte mer än två våningar höga. Kombinerat med att alla butiker har stora parkeringsplatser runt sig får hela stan lite känslan av att vara ett industriområde i en förort, inte alls olikt t ex Ulvsunda. Samtidigt var (de ganska välbärgade) bostadsområdena vi promenerade igenom villaområden med lummiga alléer. Som en jättestor förortsstad utan centrum, helt enkelt.

Comments are closed.