Sida 8 – sistadagen i LA

Vår sista dag i Los Angeles åkte vi kommunaltrafik till stranden. Bussen som tog oss dit tog 40 minuter, och den svängde inte en enda gång, utan höll sig till jättelånga Santa Monica Boulevard ända ner till Santa Monica beach. Där gick vi först ut på piren, känd från bland annat slutscenen i filmen “Falling Down”. Allting i hela LA är en filmreferens…

På piren fanns det gott om gatuartister – folk som visar upp ormar, folk som har tagit idén om att rita 5-minuters-karikatyrer lite längre och istället kunde göra en lerskulptur av ditt ansikte, fingermålare och förstås musiker. En av musikerna var så bra att vi köpte den hemmagjorda cd:n han sålde!

Vi hyrde cyklar och cyklade på cykel-och-skate-vägen bort till Venice Beach som är lite mer “bohemisk” med gatustånd med krimskrams och liknande, men när vi försökte oss på idén med att cykla upp i stadsdelen och cykla på gator tillbaks till Santa Monica fick vi snabbt ge upp; det finns inga gator för cykeltransport i LA, bara fyrfiliga bilvägar.

En promenad på 3rd Street Promenade, en stor shoppinggata, fick avsluta vår dag på stranden och vi tog bussen hela vägen upp till Hollywood igen. Vår Airport shuttle plockade upp oss från vårt BnB och efter lite väntetid på Los Angeles alldeles särdeles tråkiga flygplats är vi på väg till nästa stopp – söderhavet!

Comments are closed.