Sida 11 – Scooter!

Om man inte vaknar av solen och värmen så vaknar man av alla höns och tuppar som tycker att dagen startar när solen går upp, lite efter klockan sex. Ungefär samtidigt som David, alltså. Efter att ha ätit den något sparsamma frukosten bestående av ganska otäckt kaffe, vit toast med marmelad och frukt på vår balkong gav vi oss av på en nyhyrd skoter för att upptäcka ön! Vår första uppgift var att åka till polisstationen och skaffa körkort – för att få köra skoter eller bil i Cook Islands måste man ha ett Cook-körkort, vilket man får genom att åka till polisstationen och visa upp att man har kört dit fordonet…och betala 2.50 NZD. När vi väl hittade fram till den väldigt lilla och väl kamoflerade stationen var öns polis ute på uppdrag och vi fick helt sonika köra laglösa runt ön.

Ni vet den där Söderhavsdrömmen om en helt kritvit korallstrand med palmer och turkost vatten, helt öde och utan särskilt mycket spår av mänsklighet? Den hör hemma på Aitutaki! En liten lerväg tog oss runt södra delen av ön, där ingen utom lerkrabborna och myggen bor, längs lagunen med utsikt mot de små revöarna, “Motus”, som ligger utspridda i lagunen. Strax därefter var vi längst norrut på ön förbi den lilla lilla flygplatsen och åt lunch på stranden åt det hållet – ön är inte så många kilometer lång.

Comments are closed.