Sida 10 – Aitutaki, paradiset på en liten ö

Flyget från LA till Cook-ön Rarotonga tog 11 timmar, och så landade vi på den lilla ön mitt ute i Söderhavet tidigt på morgonen på Alla hjärtans dag. Ett par timmar senare gick vi ombord på ett betydligt mindre plan för att åka till en betydligt mindre ö – Aitutaki! Det är sommar och regnperiod på Cook Islands och det betyder att det regnar lite nu och då, sällan länge men oftast intensivt. Luftfuktigheten hamnar lätt på uppåt 100% och kombinerat med den nästan 30-gradiga värmen blir det tropiska klimatet verkligt tropiskt! På Aitutaki bor vi på Paradise Cove Lodges i ett litet hus på stranden med palmtak och utsikt över en av världens största laguner. En lagun är området runt en ö eller mellan flera mindre öar, innanför de riktiga reven, och vattnet är alla nyanser av akvamarinskt turkost i kontrast mot Söderhavets djupt blålila färg som tar vid utanför lagunen och revet där vågorna hela tiden kraschar och hoppar.

Vår första eftermiddag på Aitutaki ägnade vi oss åt att plaska runt i vattnet nedanför vår hydda och äta lokal mat tillsammans med de övriga gästerna på resorten. Det är ett litet ställe och lågsäsong så på vårt ställe bor inte fler än kanske 12-14 personer för tillfället. Natten är sammetssvart, stjärnklar och varm med ett och annat plask från nattfiskande fåglar och det kvackande, knackande lätet från de små ödlorna som bor i vårt tak och som vi aldrig ser, men hör och ser spåren av.

Comments are closed.