Sida 7 – Universalt kul

Igår tillbringade vi hela dagen på Universal Studios theme park här i Los Angeles. Solen strålade, och termometern klättrade nog upp ett pinhål till jämfört med de tidigare dagarna. Runt 25 grader, sa någon vädersite. Kanske lite mer.

Universal Studios har ett nöjesfält med dels en del åk-attrationer och dels ett antal shower. Vi nöjde oss med att gå på showerna (och faktiskt vara med i en också – det kommer mer om det nedan). Vid entrén kunde man välja om man ville köpa vanliga biljetter eller de lite dyrare “front of line”-biljetterna, där man fick gå förbi alla köer (genom att det fanns två ingångar, en som kunde ta emot massor av kö med hjälp av staket som slingrar sig fram och tillbaks, och sedan en entré för de med FOL-biljetter, där man kunde glida förbi hela kön och komma först fram). Vi köpte FOL-biljetter, och det var värt det!

Den första (och bästa) showen vi åkte på var en tur som gick bland alla studios, och passerade massa utomhus-inspelningsplatser. Vi såg rester av Jurrasic park-inspelningarna, huset som Psycho spelades in vid, och vi åkte på Wisteria Lane (där tv-serien Desperate Housewives utspelas/spelas in). Överallt kulliser och hus som var en halv meter tjocka. Sedan kom vi förbi en iscensatt flygplansolycka från War of the worlds, där en hel 747 låg utspridd på marken.

En annan show vi tänkte gå på var “special effects”-showen. Men, redan innan den började så behövde de några frivilliga. Emma viftade med min arm, och plötsligt hade vi båda två blivit utvalda att få vara med i “the grand finale” av showen. Så, vi togs backstage och fick sitta där och titta på showen på en tv-skärm, tills dess att det var dags att klä ut mig i en astronaut-kostym! Slutnumret var uppbyggt kring att Emma och jag intervjuades lite snabbt på scenen av föreställningens värd, och sedan skickade de in mig, iförd rymddräkten, bakom scenen, medans Emma fick en fjärrkontroll där hon kunde styra mig medan jag “flög”. Naturligtvis for “jag” runt som ett löv i en orkanstorm – såg det ut som – medans jag i själva verket stod bakom scenen och skrattade tillsammans med scenpersonalen. Det var förstås en i personalen som hade på sig en likadan klädsel som jag som dunsade runt och råkade “illa” ut. Scenen slutade med att det avslöjades att det inte var mig Emma hade dängt runt, och så fick vi allesammans applåder av publiken.


David, backstage

Comments are closed.