Sida 6 – LA från luften

Dag 2 började med att vi sprang in i ett par svenskar på vårt B&B. Det är ganska liten sannolikhet, när de bara har fem rum att hyra ut.

Efter frukosten gick vi ut för att hyra bil, och fick till slut tag på en fin, vit, Hundai – och vips var vi ute i den amerikanska trafiken. ”Turn right on red”.

Vi körde ut till Van Huys flygplats där Emma fick en tidig födelsedagspresent av mig – en helikoptertur över Malibu, Hollywood och downtown Los Angeles. Vi ”cruisade” runt på ungefär 500 feet och såg slott, herrgårdar, skyskrapor och Los Angeles med sandstrand i förgrunden och snöbeklädda berg som bakgrund. Det var otroligt häftigt! Utrymmet i helikoptern var avsevärt mindre än en normalstor bil – det fick dock plats två piloter och så Emma och jag.

Det var otroligt tufft att flyga helikopter, och jag, David, blev väldigt frestad att börja gå i flygskola för att lära mig att flyga den själv!

Från luften såg vi bland annat Will Smiths enorma ”hus” (mer som ”by”), the Playboy mansion och massa andra ”celeb”-hus.

Dagen fortsatte med att vi körde tillbaks via Mullholland drive och spejade på jättehusen där, och sedan körde vi till ett jätteköpcenter där David köpte ett antal skjortor och Emma köpte massa smink. 🙂

Just nu rundar vi av en lång där dag med många äventyr genom att sitta på rummet med en flaska vin och lite soft musik. God natt, så länge!
::David

9 reaktion på “Sida 6 – LA från luften

 1. Låter häftigt, och har man svårt för höjder är det väl nästan ett hjältemodigt infall. Ni har missat årets värsta snökaos när hemma, stackars er.
  I Dala-Järna kan ni gå kurs i segelflyg, mycket brämslesnålare.

 2. Allt låter härligt, men jag kunde tänka mig att avstå från helikopterturen – även om bilderna från den är fantastiska!

 3. tänk om man fått vara mä och sniffa i alla dåm gathörnen. Wilma

 4. De allra flesta delarna av Los Angeles består av väldigt låga hus, bara två, tre våning – plus den lilla stadsdel med alla höghusen på bilden ovan. Över huvud taget är det otroligt många villor här, vilket gör att staden blir väldigt utbredd, och gångavstånden blir ganska långa… Så, känslan av alla de där höghusen blev extra speciell när vi flög där…

 5. Playboy mansion…??

  Alltså du kan ju tamejtusan inte säga A men inte B.. Så vad såg ni egentligen när ni tittade ner?
  Bilder tack!!!

Kommentarer inaktiverade.