Sida 5 – LA dag 1

Planet landade på LAX, två timmar tidigare än beräknat. Det har aldrig hänt oss förut, och inte heller killen bredvid oss, som verkade ha flugit sträckan många gånger. Vi hade så stark medvind över Kanada att vi måste ha surfat fram, men så var det en ganska skakig tur också. Efter en nästan 24 timmar lång resa blev kvällsäventyret blott en kort tur från vårt Bed’n’Breakfast till ett kafé nere på Sunset Blvd.

På torsdagsmorgonen promenerade vi in till stjärnorna på Hollywood Boulevard och såg de berömda ‘theatrarna’, Graumans Chinese och Kodak som väntar på Oscars i slutet av februari. Efter att ha fotograferat Hollywoodskylten en första gång gick vi vidare tills alla stjärnor på trottoaren tog slut, och följde dem runt kvarteret tills vi hade gått kors och tvärs och hittat en del spännande butiker på vägen. Hela LA, även bortom Hollywood Blvd, kretsar kring film och musik. Det finns orimligt många perukbutiker och varje hörn har erbjudanden om coaching i method acting, accent neutralizing och portfolio photos. Det är också otroligt ineffektivt att ta sig fram utan bil om man inte råkar bo vid en metrostation och ha ett ärende till en annan, närliggande, metrostation, så vi valde en Hop-on-hop-off-buss som guidade oss längs Sunset Strip och släppte av oss vid Rodeo drive. Georg Jensen-butiken var den enda vi vågade oss in i så vi vek av och hittade en Pottery Barn istället, lite mer vår stil…
Naturligtvis lyckades vi hoppa på fel busslinje för att ta oss därifrån och vann en halvtimmas promenad genom Beverly Hills…

Nästa avhopp blev the Grove, en mycket mysig utomhusgalleria med torg och vattenfall och en fantastiskt stilig bio med kristallkronor och en oändligt stor foajé. Där stannade vi och åt middag tills efter sista rundtursbussen åkt förbi!

Comments are closed.