Öland, sommaren 2010

Vad gör man när man har ett par semesterdagar över, och ingenting planerat? Jo, vi bestämde oss för att åka till Öland. Ingen av oss hade varit på Öland i vuxen ålder, så det var ganska spännande att bara lära känna Sveriges näst största ö. Ursprungligen tänkte vi cykelsemestra, men en sträckt muskel diskbråck satte stopp för det, så det blev ett par stillsamma dagar i Borgholm med omnejd istället.

Vi reste dit precis efter att deras största turistsäsong dragit förbi, och det märktes ganska tydligt.

Första natten bodde vi på ett hotell nere i hamnen, för det fanns inga rum lediga på vandrarhemmet vi siktat in oss på – Villa Sol.

Villa Sol, Borgholm
Villa Sol i Borgholm

Det verkar finns många vandrarhem i Borgholm som ursprungligen var privatbostäder men som är ombyggda för att bli vandrarhem, och Villa Sol var inget undantag. Det fanns tydliga tecken på att det ursprungligen varit en tvåfamiljsvilla, eftersom det fanns två ingångar till huset, varav den ena ledde direkt upp på övervåningen, där vandrarhemsdelen av huvudbyggnaden är. Där uppe fanns fyra rum, två badrum och ett välutrustat kök. Vi bodde två nätter i det blå rummet.

Blå rummet på Villa Sol
Det blå rummet på Villa Sol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.